RTÜK Başkanı Şahin'den eleştiren gazetecilere tepki: Hedefinde kimler var?

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK’ü eleştiren gazetecilere tepki gösterdi. Yakın zamanda RTÜK'ü Sabah yazarı Hıncal Uluç, Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Yılmaz Özdil eleştirmişti.

RTÜK Başkanı Şahin'den eleştiren gazetecilere tepki: Hedefinde kimler var?

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK’ü eleştiren gazetecilere tepki gösterdi.

Şahin, “Son zamanlarda bazı köşe yazarlarının başta RTÜK olmak üzere devlet kurumlarımızı itibarsızlaştırmak üzere sistemli bir kampanyaya başladığını dikkatle izliyoruz. RTÜK ve hiçbir kurum köşe yazarlarının gündemine göre hareket etmiyor! Köşelerden "Ayar" verilen günler mazide kaldı!” ifadelerini kullandı.

HEDEFİNDE KİM VAR: SABAH YAZARI ULUÇ SÖZCÜ YAZARLARI ÇÖLAŞAN VE ÖZDİL

RTÜK Başkanı Şahin açıklamasında isim vermedi ama yakın zamanda RTÜK’ü eleştiren az sayıda köşe yazarı var.

Bir televizyon programına katılan vatandaş üzerinden RTÜK'ü eleştiren Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bu kişiyi, "Başı örtülü, eğitimsiz. Dört evlilik yapmış" diye tanımladı. Programda işlenen konulara değinen Çölaşan sonrasında şöyle devam etti:

"Çok merak ediyorum. Adına RTÜK denilen kuruluş bu programları izliyor mu yoksa izlemiyor mu? İzliyorsa niçin ses vermiyor? Şu sorumsuzluk tablosunun bir numaraları aktörü hem sunucu hanımlar, hem de kanalın patronları. Hepsinin amacı katılanların sırtından, daha fazla para kazanmak."

Yılmaz Özdil ise "devlet kurumlarının içinin boşaltıldığını" öne sürdüğü yazısında, "Yandaş atamalarla, Özelleştirme İdaresi'nden TÜBİTAK'a, Anadolu Ajansı'ndan RTÜK'e zarar vermedikleri makam bıraktılar mı?" ifadelerini kullandı.

Asıl dikkat çeken yazı ise Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç’tan gelmişti. Uluç, iki gün önce kaleme aldığı yazıda RTÜK’ün reklam politikalarını eleştirdi ve şunları kaydetti:

“Bizim RTÜK'ün feci reklam yönetmeliği yüzünden, tüm yayınlar piç olduğu için, mecbur kalmadıkça hiçbir programı canlı izlemem. Kayıt.. Sonra o bitmez tükenmez ve bin hile hurda ile uzatılan ve RTÜK tarafından nedense göz yumulan reklam ve tanıtımları atlayarak, öz programı, sadece o programı canımın istediği zaman izlerim.”

Etiketler
Yılmaz Özdil Emin Çölaşan RTÜK Hıncal Uluç