Habertürk'te canlı yayın karıştı: Eski asker Ağar ile EDAM direktörü Ülgen arasında tansiyon yükseldi

Habertürk TV'de ekrana gelen programa EDAM direktörü ve NATO Savunma Koleji akademik danışma kurulu üyesi Sinan Ülgen ile Abdullah Ağar arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Habertürk’te ekranlara gelen programda Sinan Ülgen ve Abdullah Ağar arasında tartışma yaşandı. Ülgen’in Rusya’nın harekatında haksız olduğu ve Batı’nın Rusya karşısında doğru organize olduğunu aktarmasının ardından söz alan Abdullah Ağar, Putin’in NATO tarafından tahrik edildiğini söyleyince stüdyoda gerginlik yükseldi.

SESLER YÜKSELDİ

Rusya-Ukrayna savaşının konuşulduğu anlarda BAU Öğretim Görevlisi eski asker Abdullah Ağar ve Sinan Ülgen arasında çıkan tartışmada sesler yükseldi. Afşin Yurdakul ile Kürşad Oğuz’un sunduğu HT 360 programında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatı değerlendirildi.

Abdullah Ağar’ın konuşması sırasında EDAM Direktörü Sinan Ülgen’in, Abdullah Ağar’ı, “Rus yanlısı düşündüğü” imasının ardından sinirler gerildi. Abdullah Ağar bu suçlamaya “Türk gibi düşünüyorum” dedi.

ARA VERİLDİ

Programda Sinan Ülgen’in Rusya’nın harekatında haksız olduğu ve Batı’nın Rusya karşısında doğru organize olduğunu aktarmasının ardından söz alan Abdullah Ağar, Putin’in NATO tarafından tahrik edildiğini söyledi. Ülgen, Ağar’ın bu ifadesine karşılık araya girince ikili arasında tartışma yaşandı. Seslerin yükselmesi üzerine programa ara verildi.

SİNAN ÜLGEN KİMDİR?

Sinan Ülgen 1987 senesinde Virginia Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri ve ekonomi alanlarında çift ana dalla mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimine Belçika’nın Brugge kentinde bulunan Avrupa Koleji’nde devam etmiş ve 1990 senesinde Avrupa ekonomik entegrasyonu üzerine yüksek lisans derecesini tamamlamıştır. Sonrasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kariyer diplomatlığına başlamıştır. 1992’de Brüksel’de Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciği’na atanmış ve Türkiye-AB gümrük birliği anlaşması müzakerelerini yürüten ekibin bir mensubu olmuştur.Ülgen İstanbul Ekonomi Danışmanlık’ın kurucu ve yönetici ortağıdır. Firma uluslararası şirketlerin piyasaya giriş stratejileri, Türkiye’yle alakalı siyasi ve ekonomik riskler ve mevzuat meseleleri üzerine odaklanmaktadır.Ülgen aynı zamanda İstanbul merkezli Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi’nin (EDAM) direktörüdür ve Brüksel’deki Carnegie Europe’ta misafir araştırmacıdır. Araştırmaları ve görüş yazıları, Carnegie Endowment of International Peace, Center for European Policy Studies, Center for European Reform, Atlantic Council, German Marshall Fund, Brookings ve World Economic Forum’un yanı sıra, Le Figaro, Financial Times, Wall Street Journal, European Voice, Project Syndicate ve Uluslararası New York Times gibi gazetelerde yayınlanmıştır. Aynı zamanda Türkiye-AB ilişkileri üzerine Kemal Derviş ile kaleme aldıkları bir kitabın ortak yazarıdır ve uluslararası basında Türkiye’ye dair gelişmeler konusunda görüşlerine sıkça yer verilmektedir. Ülgen Roma’daki NATO Savunma Koleji’nin akademik danışma kurulunda görev almıştır. World Economic Forum’un Avrupa Konseyi’nin bir mensubu olmuştur. Ayrıca NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in oluşturduğu bir uluslararası politika uzmanları oluşumunun parçası olmuştur.

ABDULLAH AĞAR KİMDİR?

Abdullah Ağar, 1967 yılında Ankara'da dünyaya gelen eski asker ve güvenlik uzmanıdır.

Ankara'da okudu. 1989 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Birinci tercihten Piyade sınıfına ayrıldı, özel kura çekerek Komando, sonra da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Tim Komutanı oldu. Bestler, Gabar, Cudi, Kuzey Irak, Menteş, Azerbaycan, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Baykan, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi kırsal, meskun mahal ve dağlarda geçen 6 yılın ardından, dağlardan inerken, komutanlığını yaptığı birliklerden 25 gazisi ve 11 şehidi vardı.

MHP 27. dönem Ankara milletvekili adayıdır. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.


Etiketler
NATO Habertürk Kolej