RTÜK Başkanı yandaşlıkta çıtayı zirveye taşıdı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitap etti, TELE1'e verilene cezayı hatırlatarak, "Şahsınıza yönelik olarak hiç de ahlaki ve insani olmayan söylemlerde bulunulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

RTÜK Başkanı yandaşlıkta çıtayı zirveye taşıdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Radyo ve televizyon yayınlarında dilin yanlış, kaba ve argo kullanımına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bu noktada paydaşımız olarak gördüğümüz yayıncılarımızı devamlı uyarmakta ve gerekli önlemleri birlikte almaktayız." dedi.

Şahin, RTÜK tarafından düzenlenen Yunus Emre Yılı Görsel ve İşitsel Medyada Doğru Türkçe Kullanımı Ödül Töreni'nde yaptığı konuştu. Şahin konuşmasında, Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın konuşması nedeniyle TELE 1 televizyonuna kesilen cezayı hatırlattı.

Şahin, törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Son dönemlerde şahsınıza yönelik olarak hiç de ahlaki ve insani olmayan söylemlerde bulunulmasına, hele hele de bu söylemlerin ve eylemlerin medya üzerinden yapılmaya çalışılmasına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak asla ve asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğimizi tekraren kararlı bir şekilde belirtmek istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, Sedef Kabaş’ın sözleriyle, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Tele 1’e yüzde 5 idari para cezası, beş kez de program durdurma cezası verdi. Uğur Dündar’ın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i eleştirmesi nedeniyle de kanala, yüzde 3 idari para cezası verilmişti.

Etiketler
Ebubekir Şahin RTÜK