Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınmıştı: AKP'den Sedef Kabaş açıklaması

AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi avukat Zeynep Gül Yılmaz, gazeteci Sedef Kabaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin konuştu.

Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınmıştı: AKP'den Sedef Kabaş açıklaması

Sedef Kabaş, canlı yayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin ardından AKP'lilerin hedef gösterdiği Kabaş hakında soruşturma başlatılmış ve gözaltına alınmıştı.

Kabaş, adliyeye sevk edilirken; AKP'den Kabaş'a ilişkin açıklama geldi.

AKP Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi avukat Zeynep Gül Yılmaz, yaptığı açıklamada Kabaş'ın, milletin gönlünde de yargı önünde de mahkum edileceğini kaydetti.

''KİNİNİZDE BOĞULUN''

Gül, "Bu yalan ve algı uzmanı, demokrasi düşmanı hadsiz kadının sözleri, basın özgürlüğü değil, hukuk tanımazlıktır. Muhalefet zırhı altında yapılan ahlaksız açıklamaları esefle kınıyor ve lanetliyorum. Bu kadarı çok fazla. Haddini bil Sedef Kabaş, kininizde boğulun. Cumhurbaşkanımız her daim milletin gönlündedir. Ancak siz bu aşağılık sözlerle hem milletimizin gönlünde hem de yargı önünde hesap verecek ve mahkum olacaksınız" diye konuştu.

Etiketler
Sedef Kabaş TBMM Mersin Gözaltı