Engin Ardıç bu kez vatandaşlara hakaret etti

Muhalefete ettiği hakaretlerlerle sıklıkla gündeme gelen Sabah yazarı Engin Ardıç, bu kez vatandaşı hedef aldı. Ardıç, "Milli piyango bileti almak... Bir memur angutluğudur. ‘Size de çıkabilir’... Çıkar tabii, bilmemkaç milyonda bir ihtimalle..." dedi.

Engin Ardıç bu kez vatandaşlara hakaret etti

Muhalefet partileri ve siyasilere yönelik defalarca hakaret içeren yazılar kaleme alan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın hedefinde bu kez vatandaş var.

Engin Ardıç, “Nitelikli salaklık” başlıklı yazısında, vatandaşların bazı davranışlarını hakaretler ederek eleştirdi.

Dijital para dolandırıcılığının sıklaşmasına değinen Engin Ardıç, şu ifadeleri kullandı:

“Sıktı ama artık ha... Kaldı ki sıkmayan ne var ki? Gene 'bilmemnecoin', gene tokatlanan iki milyar dolara yakın para, gene ağlayıp zırlayan mağdurlar...

Bir yatırıp bir ay sonra sekiz alacaklarmış... Bu umutla girmişler... Şimdi savcılığa koşmuşlar. Bir türbeye koşup çaput bağlasalardı koca da bulurlardı.

Çiftlikbank, Thodex, Sistemcoin, Vebitcoin, Bitrota, Smart Trade Coin... İçinde 'gâvurca' bir şeyler geçince bir şey sanıyorlar. İş ciddiyet kazanmış gibi geliyor.”

“HİÇ Mİ TELEVİZYON HABERLERİNE BAKMIYORSUN VAROŞ DİZİLERİNDEN BAŞINI ALIP”

“İngilizce olursa fiyat katlanıyor” diyen Ardıç, yazısını şöyle sürdürdü:

“Nitelikli salaklık. Yahu belli ki karanlık bu coin moin işleri, belli ki kazık yeme ihtimalin çok yüksek, belli ki sonu yok. Hadi gazete okumuyorsun, hiç mi televizyon haberlerine bakmıyorsun varoş dizilerinden başını alıp?

‘Evimi sattım, eşim intihar etti, dört yetimim var’ diyor kadın. ‘Çeyrekleri’ de bozdurmuş. Bir başkası beş dairesini satmış.

Bu insanlık dramı niçin yaşanıyor? Ekmek parası için mi? Hayır. Bir koyup sekiz almak için.

Bilmemkaç tane dairesi var, gözü doymuyor. O zaman ağlamayacaksın.
Kumar oynuyorsun, kazanmanın da kaybetmenin de olduğunu bileceksin.”

“MİLLİ PİYANGO BİLETİ ALMAK BİR MEMUR ANGUTLUĞUDUR”

“İyi kötü matematik bilen kumar oynamaz. ‘Daima kasanın kazandığını’ bilir” diyen Engin Ardıç, Milli Piyango bileti olan vatandaşlara da “memur angutluğu” diye hakaret etti.

Ardıç, yazısını şöyle noktaladı:

“En sağlam kumar barbuttur, hiç olmazsa ihtimaller yüksek. Hele hele milli piyango bileti almak... Bir memur angutluğudur. ‘Size de çıkabilir’... Çıkar tabii, bilmemkaç milyonda bir ihtimalle... Basın da bu enayiliği körükler babam körükler, ‘Büyük ikramiyede geri sayım başladı’...

Eminönü Nimet Abla gişesinde kuyruklar uzar... Orada kuş konduruyorlarmış... Paran yetmediği için de çeyrek bilet alırsın. Hep de ‘yaklaşırsın’ kazanan numaraya ne hikmetse... ‘Amorti’ çıkarsa mutlu olursun.

Biri demiş ki: ‘Çıkacağına inanıyorum. Her yıl buraya gelip bilet alıyorum. Daha önce hiç çıkmadı ama inancım devam ediyor.’

Albert Einstein da iki şeyin sonsuz ve sınırsız olduğunu söylemişti: Biri evren, öteki de senin durumun, zavallı küçük insan.”

Etiketler
Memur Hakaret Muhalefet Milli Piyango