Yeni Akit yazarı: Adam Smith de, Keynes de, Kral Marx da Türkiye'deki döviz artışının mantıklı izahatını yapamaz

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken "Adam Smith de, Keynes de, Kral Marx da.. Bu tabloya mantıklı bir izahat yapamaz" dedi.

Yeni Akit yazarı: Adam Smith de, Keynes de, Kral Marx da Türkiye'deki döviz artışının mantıklı izahatını yapamaz

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili açıklamaları sonrası döviz kurlarında yaşanan 'tarihi yükselişi' yorumladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un dün açıkladığı ihracat ve ithalat rakamlarına yer veren Karahasanoğlu, kasım ayında ihracatın da ithalatın da artmasına rağmen, dövizdeki değer artışının sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:

'EKONOMİ İLMİ BUNU İZAH EDEMEZ'

"Biz buna ‘Dış güçlerin operasyonu’ diyoruz.. ‘Ekonomi ilmi, bunu izah edemez’ diyoruz.. ‘Adam Smith de, Keynes de, Kral Marx da.. Bu tabloya mantıklı bir izahat yapamaz’ diyoruz.. Ama ülke içindeki birileri.. Dövizdeki değer artışının gayet normal olduğunu, Türkiye’de başka bir sonuç beklenemeyeceğini söylüyorlar..

'ERDOĞAN KONUŞTU, DOLAR DEĞER KAZANDI DİYORLAR'

Özellikle de, dövizin değer kazanmasının sebebi olarak, üretim, yatırım vesaire kavramlar üzerinden değil. İthalat, ihracat kavramları üzerinden değil.. ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuştu, dolar değer kazandı.. Erdoğan 6 saat sustu, dolardaki artışı geriledi’ diyorlar..”

Etiketler
Yeni Akit Türkiye Döviz