'Sondaki ah, yüzüne plastik mermi gelen bir meslektaşımızın haykırışıdır'

DİSK Basın-İş, "25 Kasım eyleminde polis müdahalesine maruz kalan basın çalışanlarına dikkat çektiği paylaşımında, "Sondaki ah, yüzüne plastik mermi gelen bir meslektaşımızın haykırışıdır" dedi.

'Sondaki ah, yüzüne plastik mermi gelen bir meslektaşımızın haykırışıdır'

DİSK Basın-İş, dün Taksim'de düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemine yönelik polis müdahalesinde basın çalışanlarının da maruz kaldığı şiddete dikkat çekti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Taksim Tünel meydanında bir araya gelen kadınlar, polisin biber gazlı ve plastik mermili müdahalesine maruz kaldı.

Polis müdahalesi sırasında basın çalışanları da gazdan yoğun biçimde etkilenirken Artı TV kameramanı Bilal Meyveci plastik mermi ile yüzünden yaralandı. O anların görüntülerini yayınlayan DİSK- Basın İş basına yöneilk müdahaleye tepki gösterdi.

'SONDAKİ AH, YÜZÜNE PLASTİK MERMİ GELEN BİR MESLEKTAŞIMIZIN HAYKIRIŞIDIR'

#HaberciyeDokunma etiketinin kullanıldığı paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Lütfen 16 saniyenizi ayırarak Türkiye'de gazeteciliğin hangi şartlar altında yapıldığını izleyin... Sondaki ah, yüzüne plastik mermi gelen bir meslektaşımızın haykırışıdır. Çalışırken yaralanmak, darp edilmek, gözaltına alınmak istemiyoruz."

Etiketler
DİSK Polis