Akşam yazarı Turgay Güler'e göre her şey operasyon: Doları 'birileri' yükseltti, ne o dünyaya meteor mu çarptı?

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, dolar/TL kurunda yaşanan tarihi yükselişin bir operasyon olduğunu ileri sürdü. Kurun 'birileri' tarafından yükseltildiğini savunan Güler, 13.50'lik seviye için "Ne o dünyaya meteor mu çarptı?" dedi.

Akşam yazarı Turgay Güler'e göre her şey operasyon: Doları 'birileri' yükseltti, ne o dünyaya meteor mu çarptı?

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Turgay Güler, Akşam gazetesinde yayımlanan yazısında döviz kurlarında yaşanan tarihi yükselişi 'değerlendirdi.'

Sözlerine "Şu satırları yazarken dolar 12,34 liraydı. Bir gram altın da 712 lira. O esnada Erdoğan canlı yayındaydı ve konuşması bitmek üzereydi. Yani o konuşurken birileri doları yüzde sekiz yükseltti" diye başlayan Güler, yaşananların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir 'tuzak' olduğunu ileri sürdü.

'İHRACATTA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRILIYOR'

Güler, "Eylül ayında cari fazla veren bir ekonomimiz var. İhracatta rekor üstüne rekor kırılıyor. Fabrikalar tam kapasite çalışıyor, üretiyor. Tarım sektörüne her türlü katkı destek sunuluyor. Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının yardımları kesintisiz ve artarak sürüyor. Anasına/babasına bakana, engelliye, hastaya, yaşlıya, dula maaşları zamanında ödeniyor" diye yazdı.

Güler, bu yazıyı kaleme aldığı sırada doların 12 lira olduğunu belirterek "Patates, soğan almış başını gidiyor. Market raflarındaki fiyat etiketleri gün içinde birkaç kez değişiyor. Çünkü Türkiye'ye operasyon çekiliyor" ifadesini kullandı.

'BUNU SOKAĞA ANLATABİLİR MİSİNİZ? ZOR'

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Erdoğan darbe ile değil seçimle değişmeli" sözünü hatırlatan Güler, "Salgın nedeniyle dünya ekonomileri perişan hale geldi. Almanya'da, Amerika'da, İngiltere'de, Fransa'da da durum farklı değil! Ama bizde fazlası var! Bir el kurla/maliyetlerle oynuyor! Amma! Bunu sokağa anlatabilir misiniz? Zor" dedi.

'DOLAR 2 LİRAYKEN DE AYNI ŞARKIYI SÖYLÜYORLARDI'

Bu güçlerin vatandaşlarda "Erdoğan ülkeyi batırıyor" algısı yaratmak istediğini iddia eden Güler, sosyal medyada hayat pahalılığıyla ilgili yapılan paylaşımların da bu kapsamda olduğunu ileri sürdü. İktidara yakın gazeteci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolar 2 lirayken de aynı şarkıyı söylüyorlardı. Babacan'ı ekonomiden anlamamakla suçlayanlar bugün öve öve bitiremiyorlar. Demem o ki işin siyaset kısmını geçelim.

'BİRKAÇ AYA KALMAZ EKONOMİK GÖSTERGELER YERLİ YERİNE OTURUR'

Evet, birkaç aya kalmaz ekonomik göstergeler, aylar öncesinden alınan tedbirlerle yerli yerine oturur. Dolar makul seviyeye çekilir. Emekli, memur, işçi ve asgari ücretlinin maaşları yükseltilir.

'YAZIMI BİTİRDİĞİMDE KURA BAKTIM, NE GÖREYİM'

Kimsenin endişesi olmasın. Zira ekonomimiz sağlam temeller üzerinde. Yakında kendi doğalgazımızı da ekonomimize kazandıracağız. Türkiye üretim üssü olacak. Ve son bir not. Yazımı bitirdiğimde kura baktım ne göreyim. Dolar 13,49 lira. Ne o dünyaya meteor mu çarptı?"

Etiketler
Operasyon