Uğur Dündar 'bekar odası'nda karşılaştığı ismi yıllar sonra açıkladı: 'Bir de baktım ki...'

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, 70'li yıllarda program yaptığı sırada kameraman bir arkadaşı ile çıktığı bekar odasında Bülent Ecevit ile karşılaştığını yazdı.

Uğur Dündar 'bekar odası'nda karşılaştığı ismi yıllar sonra açıkladı: 'Bir de baktım ki...'

Dündar, bekar odasının içler acısı halini yazdıktan sonra orada Bülent Ecevit ile karşılaştığını şu sözlerle aktardı; "Başında kasketi, mavi gömleği, omzundaki bembeyaz güvercini ve umut veren bakışlarıyla Bülent Ecevit… “Karaoğlan”, bekar odasının umutsuzlarına gülümsüyor…"

Dündar 1977 senesinde Bülent Ecevit'in yaptığı bir mitingi hatırlatarak Ecevit'in Demirel'e “İşte Taksim'de, halkımla birlikteyim. Beni vurmalarını bekliyorum!.. Hodri meydan!..” diyerek meydan okuduğunu aktardı. Korku dolu gözlerle mitingi izlediğini aktaran Dündar, daha sonra Rahşan Ecevit ile olan bir anısını aktardı.

Dündar, bir akşam yemeğinde Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit ile karşılaştığını sözlerine ekleyerek, Ecevit çiftinin kendisini evine bıraktıklarını da köşesinde yazdı.

"Nereden nereye" diyen Dündar, şu değerlendirmeleri yaptı; "Bir yanda önerisini reddeden bir televizyon habercisini makam aracıyla evine kadar getirip kapısını açan bir Başbakan, diğer yanda sadece kendisine biat edenleri makam uçağına alan, eleştirenleri işlerinden eden, hatta cezaevine girmelerini bile isteyen bir zihniyet!.."

Uğur Dündar'ın yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Bülent Ecevit Uğur Dündar