Korkusuz yazarı sordu: Veyis Ateş kimden talimat aldı?

KORKUSUZ Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, "Habertürk Ana Haber Spikeri Veyis Ateş'in, firari Sezgin Baran Korkmaz'ı kurtarmak için yaptığı girişimin arkasında kim ya da kimler var?" diye sordu.

Korkusuz yazarı sordu: Veyis Ateş kimden talimat aldı?

KORKUSUZ Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, 10 milyon euroluk rüşvet ve şantaj skandalının unutulmaması gerektiğini yazdı. Habertürk Ana Haber Spikeri Veyis Ateş'in yaptığı telefon görüşmesi ve rüşvet isteğine ilişkin gelişmeleri hatırlatan Yarkadaş, yazısında bir de soru sordu.

İşte Yarkadaş'ın o yazısı:

Veyis Ateş o görüşme için kimden talimat aldı?

Habertürk TV’nin ‘her şeyi’ Veyis Ateş, meslek hayatını dramatik bir biçimde sonlandırdı. Firari Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışından dönebilmesi için yaptığı ‘’girişim’’ ve ortaya çıkan 10 milyon euroluk rüşvet görüşmesi geride kalan günlerin en önemli konusuydu. Tabii her gün yeni bir skandal patladığı için bu konu şimdilik gündemden düşmüş gibi görünüyor. Ancak ben bu konuyu unutturmamaya kararlıyım.

Çünkü bu 10 milyon euroluk rüşvet isteme ve şantaj suçu, kara paranın medya ve siyaset dünyasındaki en önemli ayak izlerinden biri… Veyis Ateş’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından üyelikten ihracı sonrası yeniden gündeme gelmesiyle birlikte şu soruyu yeniden sormamız gerekmiyor mu?

NEYE GÜVENDİ?

Veyis Ateş, firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye dönebilmesi için bakanlıktaki yetkililerle görüşme kararını tek başına mı aldı? Açığa çıktığı takdirde mesleki hayatını sonlandıracağı beli olan bu görüşmeyi hangi cesaretle yapabildi? O’nu kim ya da kimler teşvik etti? Kim ya da kimler hangi güvenceyi verdi?

Bu arada, gözden kaçmasın… Veyis Ateş, HALK TV’deki programda istifa ettiği halde kurumunun ona tazminat ödeyeceğini söyledi. Sanırım, Habertürk’ün de Veyis Ateş’in de açıklama yapması gereken çok konu var…

YARKADAŞ'IN BUGÜNKÜ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Etiketler
Barış Yarkadaş Ordu Habertürk Sezgin Baran Korkmaz