Dijital Gaste yayın hayatına başladı

Türkiye bugün itibarıyla yeni bir internet gazetesiyle tanıştı. Dijital Gaste ekibi, “Yeni nesil, eski adap” sloganıyla yayın hayatına başladığını duyurdu.

Dijital Gaste yayın hayatına başladı

Türk basını yeni bir internet gazetesine daha kavuştu. Dijital Gaste, “Yeni nesil, eski adap” sloganıyla, dijitalgaste.com adresinden yayın hayatına başladığını duyurdu.

Kevser Medya Yayıncılık ve Danışmanlık şirketi adına gazetenin kuruculuğunu Veysel Karahan üstlenirken, Genel Yayın Yönetmeni ise Mehmet Ali Cintosun oldu.

“TARAF TUTMAYIP BERTARAF OLMAYA RAZIYIZ”

Dijital Gaste’nin kurucusu Veysel Karahan, gazetenin ortaya çıkış sürecini ve hedeflerini anlattı. Karahan, tarafsız ve dürüst bir habercilik anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin uzun süredir bağımsız, cesur, dürüst ve tarafsız bir gazeteye ihtiyaç duyduğu inancındayız. Bu yüzden basın sektöründe elimizi taşın altına koyduk ve Dijital Gaste’yi kurmaya karar verdik. Dijital Gaste ekibi olarak, yüzde yüz tarafsız yayıncılık ilkesiyle, ‘Yeni nesil, eski adap’ sloganıyla, uzun soluklu gazetecilik maratonuna başladık. Türk medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Biz, siyasetçiler, mafya grupları ve sermaye için değil sizin için varız. Özgür olmak için bağımsız kalıyoruz. Taraf tutmayıp bertaraf olmaya razıyız”

Dijital Gaste’nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Cintosun ise Türk medyasının tekelleşmesinin bağımsız gazetecilik faaliyetlerine zarar verdiğine dikkat çekerek, sahadan gelen gazeteciler olarak, kendi öz sermayeleri ile Dijital Gaste’yi kurduklarını ve bağımsız gazetecilik yapacaklarını vurguladı.

“TARAFSIZ MEDYA ÖZLEMİNE SON VERECEĞİZ”

Cintosun, “Dijital Gaste, ana akım medyanın holding patronlarının eline geçtiği ve bağımsız gazetecilik faaliyetlerinin sekteye uğratıldığı bu günlerde, dürüst, cesur ve tarafsız yazarlara ev sahipliği yapacak. Türk halkının uzun süredir dert yandığı tarafsız medya özlemine son verecek. Aynı zamanda ‘Yeni nesil, eski adap’ sloganıyla Z kuşağı diye tabir edilen gençler ile geleneksel medya arasında bir köprü oluşturacak. Yeni jenerasyonu gerçek gazetecilik ile tanıştıracağız. Bizler, sahadan gelen gazeteciler olarak, hiçbir kişi, kurum, kuruluş veya grubu temsil etmiyoruz. Yalnızca Türk halkını temsil ediyoruz. Sermaye peşinde koşmuyoruz, kendi özsermayemiz ile gazetecilik faaliyeti yürüteceğiz” diye konuştu. Dijitalgaste.com’a buradan ulaşabilirsiniz.

İletişim:

Telefon: +90 538 292 61 01 / +90 533 693 40 09

Mail: dijitalgastetr@gmail.com

Web: www.dijitalgaste.com

Etiketler
Inter Türkiye