Kabataş yalanına sahip çıkan gazetecilere 'kutlama' çağrısı: 'Biz Gezi'yi kutlayalım onlar da...'

Gazeteci Zafer Arapkirli, tarihe Kabataş yalanı olarak geçen olayın yayılmasında katkısı olan gazetecileri unutturmadı.

Kabataş yalanına sahip çıkan gazetecilere 'kutlama' çağrısı: 'Biz Gezi'yi kutlayalım onlar da...'

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci Zafer Arapkirli, Gezi Parkı Direnişi'nin 8. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarihe Kabataş yalanı olarak geçen olayın yayılmasında katkısı olan gazetecileri unutturmadı.

Kabataş yalanına sahip çıkarak gündemi çarpıtan gazeteciler Elif Çakır, Hilal Kaplan, Abdulkadir Selvi, Balçiçek İlter ve İsmet Berkan'ın isimlerini tek tek sayan Zafer Arapkirli, Gezi'nin 8. yıldönümde Kabataş yalancısı gazetecilere de yalanın yıldönümünü kutlasınlar önerisinde bulundu.

Gazeteci Zafer Arapkirli'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"BİR ÖNERİ...

Bırak biz Gezi'de, "Gezi"nin yıldönümünü kutlayalım. Elif ve arkadaşları (Hilal, Abdül, Balçiçek, İsmet filan) da, Kabataş'ta, Yalan'ın yıldönümünü kutlasınlar."

Kabataş yalanına sahip çıkan gazetecilere 'kutlama' çağrısı: 'Biz Gezi'yi kutlayalım onlar da...' - Resim : 1

KABATAŞ YALANI NEDİR?

Gezi Parkı Direnişi protestoları sırasında 1 Haziran 2013'te Kabataş'ta, "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik bir grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerine idrarlarını yaptığı" yolundaki iddialar Türkiye gündemine oturmuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerinin ardından 232 farklı kameradan 2 bin 560 saatlik görüntülerin yer aldığı polis raporuyla da doğrulanmayan "Kabataş saldırısı" iddiası, Gezi olayları sırasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından meydanlarda "Benim başörtülü bacıma saldırdılar, yerlerde sürüklediler" söylemi ile dile getirilmişti.

AKP'li milletvekillerinin de "ellerimizde kayıtlar ver, yayınlarsak infiale yol açar" iddialarının ardından dönemin Star yazarı Elif Çakır'ın dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu ile yaptığı röportajla (13 Haziran 2013) aylarca tartışmaya konu oldu.

İsmet Berkan'dan, Develioğlu ile yaptığı röportajda "Zehra'nın morluklarını da gördüm, yaşadığı travmaya da tanık oldum" diyen ve ardından iddiaları yalanlayan görüntülerin ortaya çıkmasıyla "Ayıp benim değil, Zehra Hanım açıklasın" sözleri ile hakkındaki eleştirileri karşılayan Balçiçek İlter'e kadar birçok gazeteci Kabataş iddiası karşısındaki tutumlarıyla tartışma konusu olmuştu.

Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından dillendirilen 'Kabataş yalanı'na onlarca gazeteci, siyasetçi, aydın 'görüntüleri izledim, gerçekten çok vahim', 'kadının beyanı esastır' gibi söylemlerle ortak olmuştu.

'Kabataş yalancıları' Twitter hesabından (@kabayalancilar) Kabataş yalanına ortak olan isimlerin tam listesi yalanlanmıştı.

Birinci sırasında Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı yer aldığı 58 isimlik listede yandaşlığı tescilli isimlerin yanı sıra 'türbanlı kadına saldırı' iddiasının 'soldaki' savunucularından, eski DSİP'li Cengiz Alğan, gazeteci Çiğdem Mater, liberal akademisyen Hale Akay da yer almıştı.

Kabataş yalanına sahip çıkan gazetecilere 'kutlama' çağrısı: 'Biz Gezi'yi kutlayalım onlar da...' - Resim : 2

Etiketler
Gezi Parkı direnişi anması Ağrı