Üç kanalın ana haber bültenlerinde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın görüntüleri buzlandığı iddiası doğru değil

Kanal D ana haber bülteninde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugün Meclis grubunda yaptığı konuşma verilirken, haberle ilgili olarak kullanılan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın görüntüleri buzlandığı iddiası doğru değil.

Üç kanalın ana haber bültenlerinde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın görüntüleri buzlandığı iddiası doğru değil

Demirören Holding'in sahibi olduğu Kanal D'nin bugünkü ana haber bülteninde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmanın haberi verilirken daha önce görülmemiş bir uygulamaya imza atıldığı ileri sürüldü.

Bahçeli'nin Garê'de 13 kişinin öldüğü operasyon ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarıyla ilgili sözlerinin verildiği haberde, HDP'nin Meclis grubu, eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın görüntüleri buzlanarak verildiği iddiası çeşitli medya organlarında haberleştirildi.

Star TV ve Show TV ana haber bültenlerinde de Devlet Bahçeli'nin konuşması haber olarak verilirken Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi ve HDP bayrakları buzlandığı iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Show TV ve Star TV’nin 16 Şubat tarihli yayınlarında da herhangi bir buzlanma tespit edilmiyor. İddia edildiğinin aksine Show TV’nin yayınında HDP Genel Merkezi’nin buzlanmadan verildiği görülüyor. Aynı yayında Demirtaş’ın ve Kavala’nın görüntüsü yer almıyor.

Konuyla ilgili Teyit'in haberi için tıklayınız.

Etiketler
Devlet Bahçeli Selahattin Demirtaş HDP Kanal D