Tahliye olan gazeteci Barış Terkoğlu'ndan ilk açıklama: 'Kaldığımız yerden bıraktığımız gibi devam edeceğiz'

Tahliye edilen Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu, "Biz de en iyi bildiğimiz şeyi yapacağız, biz de gazetecilik yapacağız." ifadelerini kullandı.

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze töreni haberiyle "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan haklarında dava açılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 1'i firari toplam 8 sanığın yargılandığı davada haklarında tahliye kararı verilen Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser serbest kaldı.

Tahliye kararının ardından üç gazeteci saat 01.35 civarında Karbey Dinlenme Tesislerinden serbest bırakıldı.

Gazeteci Elif Ilgaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülere göre; Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu da, verilen tahliye kararını buruk karşıladığını dile getirdi. Hala 3 gazetecinin cezaevinde olduğunu söyleyen Terkoğlu, onlarında bir an önce serbest kalmaları gerektiğini belirtti. Dava süresi boyunca destek veren herkese teşekkür eden Terkoğlu, gazeteciliğe devam mesajı verdi.

Terkoğlu, "Biz de en iyi bildiğimiz şeyi yapacağız, biz de gazetecilik yapacağız. Kaldığımız yerden bıraktığımız gibi devam edeceğiz" dedi.

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Odatv Barış Terkoğlu Tahliye