Tahliye olan gazeteciler Ferhat Çelik ve Aydın Keser'den ilk açıklama: 'Ders niteliği taşıyan savunmalar yaptık'

Tahliye edilen Yeni Yaşam Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser açıklamalarda bulundu.

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze töreni haberiyle "İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan haklarında dava açılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 1'i firari toplam 8 sanığın yargılandığı davada haklarında tahliye kararı verilen Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser serbest kaldı.

Tahliye kararının ardından üç gazeteci saat 01.35 civarında Karbey Dinlenme Tesislerinden serbest bırakıldı.

Gazeteci Elif Ilgaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülere göre; Yeni Yaşam Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, “Gazetecilik yaptığımızı anlatmaya çalıştık. İletişim Fakültesi’nde ders niteliği taşıyan savunmalar yaptık. Gazeteciliği anlattık” dedi. Çelik hakikatin peşini bırakmayacaklarını ve başlarının dik olduğunu da vurguladı.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ise, dava süresince kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Aydın Tahliye