İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk Hacıbektaş'ta anılacak

İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk 10. ölüm yıl dönümlerinde Hacıbektaş ilçesinde bulunan Aydınlar Mezarlığı’ndaki gömütleri başında anma töreni düzenlenecek.

İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk Hacıbektaş'ta anılacak

Cumhuriyet Gazetesi başyazarı ve çizeri İlhan Selçuk ile duayen karikatürist Turhan Selçuk 10. ölüm yıldönümlerinde anılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk’un ölümünün 10. yıldönümü olan bugün, İlhan ve Turhan Selçuk’un Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Aydınlar Mezarlığı’ndaki gömütleri başında anma töreni düzenlenecek.

Saat 12.00’de başlayacak törene, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Genel Saymanı İrfan Hüseyin Yıldız, Yenigün Haber Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Adnan Arslan, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Miyase İlknur ve Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk katılacak.

Yazılarıyla topluma ışık tutan, aydınlanmanın pusulası İlhan Selçuk, yaşamı boyunca pek çok öngörüsünün gerçekleşmesine tanıklık etti.

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre; karşı çıktığı küreselleşmenin çatırdayacağını, FETÖ’nün ordu ve yargıyı tasfiye ederek askeri darbeye girişeceğini, Akdeniz ve özellikle Kıbrıs’ın ABD, AB ve özellikle küresel enerji şirketlerinin yeni mücadele sahası olacağını, dinci iktidara açık destek veren kimi aydınların iktidarın hedefi olacağını yıllar öncesinden gören, Cumhuriyet’in ikinci sayfasındaki ‘“pencere”sinde kaleme aldığı yazılarıyla toplumu uyaran İlhan Selçuk’un satırları bugüne ve geleceğe ışık tutmaya devam ediyor.

Etiketler
Aydın