Haberin Var mı İnisiyatifi'nden tutuklu gazetecilere destek!

Haberin Var mı İnisiyatifi, tutuklu gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç için bildiri yayınladı.

Haberin Var mı İnisiyatifi'nin bilirisi şöyle:

Bu iddianameyi reddediyoruz

Gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Ferhat Çelik, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç'ın tutuklu, Erk Acarer'in yakalama kararıyla yargılanacakları davanın iddianamesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hukuki bir metinden uzak, asılsız iddia ve iftiralarla dolu bu iddianameyi tanımıyoruz.

5 Mart günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan meslektaşımız Barış Terkoglu'nun sesi ve sözleriyle, "Bizden yazdıklarımızdan çizdiklerimizden gazeteciliğimizden, yazarlığımızdan vazgeçmemizi ülkenin içinde suça bulaşmış yapılanmalar ile daha fazla uğraşmamamızı bekliyorlarsa daha çok beklerler. Gerekirse betona gömüleceğiz, ama bize bir haber bahanesi ile bu tezgahı kuran çeteye teslim olmayacağız" diyoruz.

Bu dayanışma ruhuyla bugün saat 15.05'te sosyal medya hesaplarınızdan sizleri, bu haksız tutuklama ve tehdide düşüncelerinizle birlikte #Reddediyoruz demeye davet ediyoruz.

Etiketler
Barış Pehlivan Aydın Barış Terkoğlu Murat Ağırel