Yandaş medyaya ağır suçlama: 'Yapılanın adı dolandırıcılık'

CHP'li Barış Yarkadaş, 31 ilde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, yandaş gazetelerin tirajlarında düşüş olmamasının "yeni bir dolandırıcılık girişimi" olduğunu söyledi.

Yandaş medyaya ağır suçlama: 'Yapılanın adı dolandırıcılık'

HALK TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında konuşan CHP 26. Dönem Milletvekili- Gazeteci Barış Yarkadaş, ilginç bir konuya değindi.

Yarkadaş şöyle konuştu:

"AKP iktidarı, koronavirüs salgınındaki fırsatçı ve istismarcı anlayışını hayatın her alanında gösteriyor. 'Sahra Hastanesi yapıyoruz' adı altında, Atatürk Havalimanı yokediliyor. Sancaktepe'deki askeri arazi ile Atatürk Havalimanı'nın bir kısmına salgın sonrası kullanılmak üzere askında Sağlık Turizmi Hastanesi kuruluyor. Keza Salda Gölü de Ankara Saraçoğlu Mahallesi de tahrip ediliyor.

Aynı fırsatçı ve ahlak dışı tutum yandaş medyada da var... Bakın; cumartesi ve pazar günü 31 ilde sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, yandaş medyanın gazetelerinin tirajı önceki haftanın tirajlarıyla aynı görünüyor.

Örneğin XXX Gazetesi, önceki cumartesi de yasağın olduğu hafta da 100 bine yakın satmış!

Bunun gerçek olmayacağı çok belli. Üstelik önceki hafta duyurdukları 100 bin satış da doğru değil.

Yandaşlar, bu tirajları Basın İlan Kurumu'na sunup kurumu aldatacak ve haketmedikleri ilanları alacak. Yapılanın adı 'nitelikli dolandırıcılıktır.' 31 ilde yasak varken, nasıl oluyor da tirajları düşmüyor?"

Etiketler
Barış Yarkadaş Sokağa çıkma yasağı