Ocak'ta şantajla tecavüz edenlerden önce, haberini yapan gazeteciye ceza çıktı!

Elazığ Alperen Ocakları'nda 17 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz edenlerin yargılaması tamamlanmadan, olayı haber yapan gazeteciye ceza çıktı.

Ocak'ta şantajla tecavüz edenlerden önce, haberini yapan gazeteciye ceza çıktı!

Elazığ'da yaşanan ve Türkiye'nin kanını donduran tecavüz ve şantaj davası 2 yıldır sonuçlanmadı. Sanıklar henüz davadan bir ceza almadı ancak iğrenç olayı kamuoyuna duyuran Gazeteci Barış Terkoğlu, 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlaması ile cezalandırıldı.

Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde olayın ayrıntılarını yazdı:

Zavallı çocuğun istismar öyküsü

Anlatması ne zor.

2018 yılının kasım ayıydı. Duyduklarımız feciydi.

Elazığ’da bir çocuk istismar edilmişti. Yalnız istismar değil, siyaset, şantaj, gasp, çetecilik, tecavüz girişimi dahil her şey birbirine karışmıştı.

F.Y. 17 yaşında bir erkek çocuğuydu. Lise 10. sınıfta öğrenciydi. Elazığ’da Alperen Ocakları’ndandı. Cinsel yönelimleri farklıydı. F.Y. ile yine Alperen Ocakları’ndan 24 yaşındaki A.K. arasında cinsel ilişki yaşanmıştı.

Bu ilişki teşkilat içinde duyuldu. Eski başkan E.Y.Ö. telefonla arayarak F.Y’yi Ocak’a çağırdı. F.Y. dayak yiyeceğini bile bile gitti. Sonrasını F.Y’nin ifadesinden okuyalım:

“Ben odaya girince E.Y.Ö. telefonumu alarak mesajlarıma bakmaya başladı ve daha önce A.K. ile aramızda geçen mesajları okudu. Bana ‘p.ç, şerefsiz, karaktersiz, i.ne’ diyerek” hakaret etti ve ‘Seni her türlü kullanırım, babana söylerim, ailene söylerim, hayatını karartırım’ şeklinde tehdit etti.”

Daha sonra odaya F.Y’yi cezalandırmak için görevlendirilmiş ekip geldi. Dakikalar süren dayak başladı. F.Y’nin anlattığına göre ağzına ses çıkarmasın diye çorap sokulmuş, kafası duvarlara vurulmuş, kemerle vücudu dağlanmış, sopalarla vücudu çürük içerisinde bırakılmıştı. Feci dayağa dayanamayan F.Y. bir ara kırılan kapının cam parçalarıyla bileğini keserek ölmeyi bile denedi.

“G. ve E. bana abdest alıp tövbe namazı kılacaksın dediler ve bana abdest aldırdılar” diyen F.Y. her şeyin böylece biteceğini sanıyordu. Ama rezalet yeni başlıyordu:

“Beni namaz kıldırmak için tekrar odaya aldıklarında G. üzerinde bulunan gömleği çıkarttı ve bana ‘ya benimle ilişkiye girersin ya da seni bıçaklarım’ dedi.”

Ocak’ta eşcinsel ilişki yaşadığı için onu dövenler, sonunda ona tecavüz etmeye çalışıyordu.

Teklifi reddeden F.Y. yeniden dayak yemeye başladı. Sonunda kaçarak dışarı çıktı. Hastanede yediği dayak nedeniyle tedavi gördü. F.Y’nin ifadesinden, yediği dayağın bir benzerini birlikte olduğu A.K’nin de yediğini anlıyorduk.

Şantaj yemi yaptılar

Bu kadar değil…

Alperen Ocakları’na çöreklenmiş çete, F.Y’yi tehdit ederek başkalarına şantaj yemi yapmıştı. F.Y’nin Elazığ’ın zenginlerinden M.T. ile tanışmasını sağladılar. Sonrasını F.Y’nin ifadesinden dinleyelim:

“Bu şahıs ile çarşı merkezinde buluştuk ve daha önceden planlayarak ayarladığımız eve şahsı götürdüm. Bu şahıs ile evin içinde bir odaya geçtik ve beni soymasını istedim. Kıyafetlerimi ve kendi kıyafetlerini çıkarmasını istedim. M.T. isimli şahıs da benim dediklerimi yaparak beni soydu ve kendisi de soyundu. Ben ellerimi kalorifer borusuna iple bağlayarak benimle bu şekilde ilişkiye girmesini istedim.”

M.T., F.Y. ile evde ilişki yaşayacağını düşünürken beklemediği bir şey oldu. F.Y’nin anlattığına göre evi, aynı ekip bastı. Bu kez M.T. dövülüyor, rezil edilmekle tehdit ediliyordu. M.T’ye de şantaj yapıldı, paraları alındı.

17 yaşındaki F.Y. başından geçenleri Elazığ’da Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki polislere 3 Kasım 2018 günü anlattı. Gözaltına alınan çete, “hatırlı eller” sayesinde serbest kaldı. Şantaja uğrayan M.K. de ertesi gün şikâyetçi olunca yeniden göz-altına alındılar, haklarında soruşturma açıldı.

Yargı çocuk istismarcılarını mutlu etti

Olayı ilk duyduğumda “insan nasıl bu kadar kötü olabilir” diyerek kanım donmuştu. Elazığ’daki kaynaklarımızdan öğrendiğimize göre, dosya siyasi boyutu nedeniyle kapatılmaya çalışılıyordu. Birileri bu rezaletin “hiç yaşanmamış gibi” olmasını istiyordu. Aradığım Alperen Ocakları yöneticileri de rezaleti doğruladılar, karışan mensuplarını uzaklaştırdıklarını söylediler. Dosyanın üzerine gideceğimiz anlaşılınca, bir dizi tehdit aldık. Geri adım atmadık, 15 Kasım 2018 günü OdaTV’de dosyayı haberleştirdik.

Beklediğimiz oldu. Elazığ’daki mahkeme F.Y’nin ifadelerine yer veren haberleri birkaç saatte yasakladı. Hakkımda da yine aynı hızda dava açıldı. Hayır, hayır, iftiradan ya da hakaretten değil. Her gün yüzlerce ifadenin anında haber yapıldığı medyada, iş İslamcı camianın karıştığı bir skandal olunca “soruşturmanın gizliliği” hatırlanmıştı.

Son duruşma 30 Ocak 2020 günü yapıldı. Türkiye o gün Elazığ depremi ve Bedri Gencer’in açıklamalarını tartışıyordu. Ben de “acaba ne olacak” derken İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, “gizliliğin ihlali” gerekçesiyle bana 6 bin 80 lira para cezası verdi.

Kararların üzücü yanı ise hem çocuk istismarı haberlerini engelleyen dönemin Elazığ 1. Sulh Ceza Hâkimi’nin, hem de “gizliliği ihlal” gibi sudan sebeple cezalandıran İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi hâkiminin kadın olması.

Bir haftadır Abdullah Gül’ün “siyasal İslam çöktü” sözlerini tartışıyoruz ya. Galiba sorun politikadan çok daha derine dayanıyor. Siyasal İslamcılar eylem ve söylemleriyle din ile ahlakın arasındaki makası günden güne açıyor. Depremden çocuk yaşta evlilikler için sebep yaratırken, çocuklara tecavüz edildiğinde susmayı hatta üstünü örtmeyi vaaz ediyorlar. TOKİ faizle ev satmak için fetva istediğinde ise yıllardır savunduklarını terk ederek piyasanın istediklerini hemen veriyorlar. Lut kavmi gibi taşlarla, kayalarla değil, ama içerden çürüyerek çöküşümüze sebep yaratıyorlar.

Ceza mühim değil. Verdikleri kararlarla çamurlu ayaklarıyla mazlumları çiğneyenleri sevindirenlere feda(!) olsun. İnsan, tarafını kararlarıyla seçen, safını eylemiyle gösteren bir varlıktır nasıl olsa.

Etiketler
Elazığ Tecavüz