RTÜK Tele 1'in deprem özel yayınından rahatsız oldu!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1'in deprem özel canlı yayınını cezalandırdı.

RTÜK Tele 1'in deprem özel yayınından rahatsız oldu!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1'in deprem özel canlı yayınını cezalandırdı.

Tele1'de yer alan habere göre, Elazığ depreminin ardından, bütün haber kanalları gibi televizyonumuz da özel yayına geçerek, depreme dair gelişmeleri halka aktardı.

Tele 1, deprem felaketleri bir daha yaşanmasın diye, xekranlarda, deprem için alınması gereken önlemleri, iktidarların deprem politikalarını, bilim insanlarının uyarılarına rağmen alınmayan önlemleri, kentsel dönüşüm projelerini, imar affını gündeme getirdi. “Deprem vergileri ne oldu?” diye sordu.

RTÜK halkın gerçeklere ulaşması için sürdürdüğü sorumlu yayıncılık için skandal bir karara imza attı.

RTÜK AKP’nin avukatlığına soyundu, “Siyasi iktidar hakkında yanıltıcı bilgi verdiğimiz ve kriz zamanına uygun yayıncılık yapmadığımız” gerekçesiyle Tele 1'e para cezasına hükmetti.

Tele 1 'de canlı yayına bağlanan deprem uzmanlarının görüşleri dahi, o raporun içinde yer aldı.

AKP’nin 2007 yılında, deprem konseyini lağvetmesinin hatırlatılması da suç unsuru olarak sayıldı.

RTÜK’ün raporunda, “Deprem vergilerinin nerelere harcandığının” tartışılması ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamalarını haberleştirmesi de yer aldı.

Raporun değerlendirme bölümünde, yayınlarda iktidar hakkında yanıltıcı bilgiler verdiği iddiası yer aldı. RTÜK, raporun ardından TELE1 televizyonuna para cezası kesti. Cezanın ne kadar olduğu ise henüz kesinleşmedi.

RTÜK’ten yapılan açıklama şöyle:

“Deprem özel yayını özenle incelenmiş olup, yayın boyunca kriz zamanı habercilik etiğinden uzak, siyasi iktidar hakkında yanıltıcı, kriz zamanı haber alma hakkını kullanmak isteyen izleyicide panik ve korku yaratacak şekilde yayın yaptığı kanaatine varılmıştır.”

Etiketler
RTÜK Tele 1