Ahmet Hakan, Özgür Özel ve Selçuk Bayraktar tartışmasına girdi: Damadı böyle savundu

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ı "Türk milletine ‘başardık’ duygusu veriyor" diyerek savundu.

Ahmet Hakan, Özgür Özel ve Selçuk Bayraktar tartışmasına girdi: Damadı böyle savundu

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Türk milletine ‘başardık’ duygusunu verdiğini savundu.

Hakan "Selçuk Bayraktar neyi temsil ediyor?" başlıklı yazısında, “Türkiye, ilk kez gelişmiş bir teknolojik ürüne imza atıyor Bayraktar sayesinde. Üstelik savunma sanayisi gibi çok stratejik bir alanda... İşte bu nedenle, Türkiye’nin gıpta ile izleyen olmaktan çıkıp gıpta ile izlenen hale gelişini temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Özgür Özel’in Selçuk Bayraktar’a yönelik eleştirilerine ilişkin ise, ”Selçuk Bayraktar’ı ‘damat’ parantezine alarak yıpratma çabası içine girmesi çok büyük talihsizlik. Özgür Özel’e pek yakışmadı gibi" değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızlarına ve damatlarına kritik görevler vermesini eleştirerek, "Bu aile devletine, şahıs devletine itirazdan ki parti içinden iki yeni parti doğmaktadır" demişti.

Özel'e yanıt Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'dan gelmiş, "Milletimize hizmet için ekibimizle 15 yıldır S/İHA üretiyoruz. Şimdi Akıncı TİHA geliyor sonra da insansız savaş uçağı inşallah" diyerek kendini savunmuştu.

Etiketler
Selçuk Bayraktar Özgür Özel Ahmet Hakan Hürriyet Hürriyet Gazetesi