Sözcü davası Ekim'e ertelendi

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanıklı FETÖ'ye yardım davasında karar çıkmadı, duruşma 28 Ekim'e ertelendi.

Sözcü davası Ekim'e ertelendi

Sözcü Gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanıklı FETÖ'ye yardım davasında karar çıkmadı, duruşma 28 Ekim'e ertelendi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.

Söz alan avukatlar, müvekkillerinin beraatini istedi. Avukatların savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, iki üye hakimin izinde olduğunu, geçici görevlendirilen hakimlerin ise dosyaya vakıf olmadıklarını belirterek karar için duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mediha Olgun ile Gökmen Ulu hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar vererek sanıkların son sözlerinin sorulması için duruşmayı 28 Ekim'e erteledi.

CHP'li eski vekil Barış Yarkadaş ise Sözcü davasının ertelendiğini Twitter hesabından duyurdu.

Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle:

Sözcü davası Ekim'e ertelendi - Resim : 1

DAVANIN TARİHİ

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve çalışanlara yönelik, “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan açılan davanın karar duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmaya hukukçuların, gazetecilerin, STK temsilcilerinin yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katılıyor. Avukat Celal Ülgen duruşmaya 6 klasörlük savunma metni ile geldi.

Davada Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli ve internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı “örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım” suçuyla yargılanıyor. Gazetenin yönetici ve yazarları hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İki dava birleştirildi

Hazırlanan ikinci bir iddianameyle bu kez Sözcü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlama yapıldı. Bu iki dava İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi. Sözcü gazetesi davasına sonradan atanan duruşma savcısı, avukatların delillerin toplanması, mali yönden inceleme yapılması ve tanıkların dinlenmesi taleplerini göz ardı ederek mütalaasını sundu.

Etiketler
Sözcü davası FETÖ Emin Çölaşan Necati Yılmaz