Sözcü davasında karar bekleniyor

Tarihi davada bugün karar duruşması yapılıyor.

Sözcü davasında karar bekleniyor

Duruşma saat 10:15’te başladı.

Duruşmada son savunmasını yapan sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin “FETÖ’cü değilim. FETÖ’ye hiçbir zaman bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Bundan sonraki gazetecilik hayatımda da etmeyeceğim. Tek bir işim var o da gazetecilik. Hakkımdaki tüm iddiaları reddediyorum ve beraatimi talep ediyorum.” dedi.

Mustafa Çetin’in ardından Sözcü Gazetesi muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli de son savunmasını yazılı olarak yaptı. Yücekaleli “İddianamede hakkımda delil yok beraatımı istiyorum” dedi.

Avukatların savunmasına geçildi.

Emin Çölaşan’ın avukatı Serhan Özdemir savunmasında “Basın Kanunu'na göre 4 ay geçtikten sonra dava açılmaz. Düşme kararı verilmesi lazım. İddianamede ‘2013 yılından itibaren FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunun yavaş yavaş anlaşılmasından sonra' ifadesi geçiyor. İddia makamının sanıkları cezalandırmak amacı burada görülüyor. Anladıysanız silahlı terör örgütü olduğunu neden işlem yapmadınız? İddianame savcılığın subjektif görüşlerini oluşturuyor. Beraat kararı talep ediyorum. Kabul edilmezse düşme kararı talep ediyorum.” dedi.

CELAL ÜLGEN’DEN TARİHİ SAVUNMA

Son savunmayı yapacak olan avukat Celal Ülgen duruşmaya 6 klasörlük ‘savunma metni’ ile geldi. Ülgen tarihi savunmasına başladı.

Celal Ülgen, savunmasında “Yargı içinde halen faaliyet gösteren yeni kuşak FETÖ'cüler var. Bunların oyunlarına gelmek istemiyoruz. Suçlayacaksanız adam gibi suçlayın ve neden sonuç ilişkisi kurun. Suçlamalarda hiçbir neden sonuç ilişkisi yok. Bir tek SÖZCÜ hakkında soruşturma açılıyor. O dönemde Reza Zarrab'ı ekrana çıkardılar ve Türk bayrağı önünde konuşturdular. Aynı şeyi Takvim gazetesi de veriyor. SÖZCÜ'nün etkin muhalefetini susturmak amaçlanıyor. SÖZCÜ'nün devamını sağlamaları gerekiyor” dedi.

Duruşmaya saat 11:10’da öğle arası verildi. Duruşmaya 13:30’da yeniden başlandı.

Sözcü davasında karar bekleniyor - Resim : 2

DURUŞMAYI ÇOK SAYIDA GAZETECİ, HUKUKÇU VE SİYASETÇİ DE İZLİYOR

Duruşmaya İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun yanı sıra, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri; Gürsel Tekin, Turan Aydoğan, Mahmut Tanal, Ünal Demirtaş ile eski vekiller Barış Yarkadaş, Umut Oran ve Erdoğan Toprak da katılıyor.

Emin Çölaşan’ın SEGBİS sistemi ile Ankara'dan katıldığı duruşmayı buradan da CHP milletvekili Utku Çakırözer ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan izliyor.