Vatandaşa 'Gerekirse simit yenilecek' diyen Hülya Avşar, lüks restoranın arka kapısından kaçmaya çalıştı

Türkiye ekonomisi hakkında konuşurken "Gerekirse simit yenilecek" çıkışıyla gündeme gelen Hülya Avşar, lüks bir restoranda yemek yedi. Kapının önünde basın mensuplarının olduğunu duyunca arka kapıdan kaçmaya çalıştı.

Vatandaşa 'Gerekirse simit yenilecek' diyen Hülya Avşar, lüks restoranın arka kapısından kaçmaya çalıştı

İktidara yakınlığıyla bilinen ve son olarak ülkedeki ekonomik krizle ilgili yaptığı açıklamayla tepki çeken Hülya Avşar, önceki gün arkadaşlarıyla Etiler'deki lüks bir restoranda yemek yedi.

Posta gazetesinde yer alan habere göre basın mensuplarının kendisini beklediğini öğrenen Avşar, mekanın arka kapısından çıkmak istedi. Çam ağaçlarının arkasına saklanarak şoförünü de oraya çağırdı. Ancak daha sonra karşısında basın mensuplarını gördü.

Avşar, "Neden arka kapıdan çıktınız?" sorusu üzerine gülmeye başladı. "Vallahi ben de anlamadım, mekan görevlileri 'Sizi arka kapıdan kaçıralım' deyince ben de 'tamam' dedim" şeklinde konuştu.

Hülya Avşar'ın bu hareketi sosyal medyada 'açıklamalarının ardından tepki çekmek istemiyor' şeklinde yorumlandı.

Vatandaşa 'Gerekirse simit yenilecek' diyen Hülya Avşar, lüks restoranın arka kapısından kaçmaya çalıştı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Hükümetin attığı adımlar neticesinde hayat pahalılığının her geçen gün daha da arttığı Türkiye'de Avşar, geçtiğimiz ay basın mensuplarına ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

"Benim bildiğim tek şey var. Türkiye'de, hatta şimdiki duruma göre dünyada eğer hayattaysan, mutlaka bu tür günleri ve bu zamanları öngörüp biraz daha farklı yaşam çizmek lazım" diyen Avşar, şöyle devam etmişti:

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Ne derseniz deyin. 'Bu saatten sonra simit mi yiyeceğiz' falan diyorlar. Gerekirse yenecek ama bu günleri de kolay atlatacağız. Biraz bizim bu işi, insanlar olarak bireysel halletmemiz gerekir diye düşünüyorum."

Avşar'ın sözleri kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Etiketler
Hülya Avşar Lüks Türkiye Türkiye ekonomisi