Zeki Müren'i hedef alan Özdemir Erdoğan'a 'çıplak kapak' şoku

Özdemir Erdoğan, Zeki Müren ile ilgili tepki çeken ifadeler kullanırken, o albüm kapağı hatırlatıldı...

Zeki Müren'i hedef alan Özdemir Erdoğan'a 'çıplak kapak' şoku

Besteci ve söz yazarı Özdemir Erdoğan'ın sözeri tartışılmaya devam ediyor.

Posta'ya konuşan Erdoğan, "Bülent Ersoy, çok daha namuslu, çünkü o kadın oldu. Yani erkek çocuklara kötü örnek olmadı. ‘Ben böyle hissediyorum’ dedi ve gitti kadın oldu. Ama Zeki Müren kötü bir rol modeldi. Onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Sonradan bir sürü Zeki Müren’in taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam ama eğer bu, toplum önünde örnek olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Zeki Müren kötü bir rol modeldi. Aklı başında olan herkes böyle düşünür. Bugün erkekler mini etek giyip oje sürse, makyaj yapsa hoş karşılanır mı? Hem bu tehlikeyi kabul ediyorsunuz hem de sanat uğruna bunu görmezden geliyorsunuz… Bana kalırsa bu büyük bir sahtekarlık ve çelişkidir. Bunu konuşmamak ahlaksızlıktır. Siz böyle bir tehlikenin varlığını kabul ediyorsunuz ama sanat uğruna ağzınızı açıp tek kelime etmiyorsunuz. Bir tek Özdemir Erdoğan konuşuyor" diye de ekledi.

Özdemir Erdoğan'ın Türk Sanat Müziği’nin en önemli temsilcilerinden olan, “Sanat Güneşi” ve “Paşa” olarak da adlandırılan Zeki Müren ile ilgili sözleri büyük tepki çekerken, sosyal medyada Erdoğan'ın albümü hatırlatıldı.

Özdemir Erdoğan'ın "Düşünceli Şarkılar" adlı albümünde yer alan fotoğraf, sosyal medyada, "Zeki Müren'in böyle bir albüm kapağı yok" yorumuna neden oldu.

İşte o kapak:

Zeki Müren'i hedef alan Özdemir Erdoğan'a 'çıplak kapak' şoku - Resim : 1

Zeki Müren'i hedef alan Özdemir Erdoğan'a 'çıplak kapak' şoku - Resim : 2

"KOMİK OLUYOR"

Türk halk müziğinin en güçlü seslerinden biri olan Sabahat Akkiraz da konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sabahat Akkiraz, Erdoğan'a tepki gösterip, Müren'e sahip çıkarken, "Zeki Müren annemin de benim de en sevdiğim şarkıcılardan. Zeki Müren gibi tüm mal varlığı ve şarkılarının teliflerini Mehmetçik vakfına bırakacak kadar Engin gönüllü olmayan şarkıcılar onu eleştirmesin. Komik oluyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Zeki Müren