Berna Laçin'in grip aşısı isyanı

Grip aşısı alabileceklerin listesi ise e-Nabız sistemlerine yüklendi. Kronik hastalığı bulunan çok sayıda yurttaşın liste dışında bırakılmasına ise birçok tepki geldi.

Berna Laçin'in grip aşısı isyanı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle bu yıl grip aşısına olan talep attı. Talepleri karşılayamayan iktidar ise çareyi aşı önceliğinin risk grubunda olanlara uygulanması yönünde karar aldı.

Karar doğrultusunda bugün, grip aşısı olabileceklerin listesi e-Nabız sistemlerine yüklendi. Kronik hastalığı bulunan birçok yurttaşın liste dışında bırakılması ise büyük tepki çekti.

Sayısız hastalığına rağmen grip aşısı hakkı olmadığını öğrenenler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

Duruma tepki gösteren açıklamalardan bazıları şöyle:

BERNA LAÇİN: 2 DEFA ZATÜRRE GEÇİREN ANNEM RİSK GRUBUNDA DEĞİLMİŞ!

"Annem (73) kronik akciğer hastası, pandemi sürecinde 2 defa zatürre geçirdi (zatürre aşıları var) ve KOAH hastası. Babam (75) kalp hastası, ameliyatlı, stentleri var. e-Nabıza göre risk grubunda değiller, grip aşısına gerek yok. Babam soruyor şimdi “Neden aylarca bizi eve tıktınız?"

AVUKAT AKIN ATALAY: İKİ AYRI KANSER TEŞHİSİ... YİNE DE SINIFI GEÇEMEDİK

"e-Nabız sitesinde tüm hastane, sağlık bilgilerim kayıtlı. Hepatit B, kronik gastrit, akciğer hasarı, geçen yıl iki ayrı kanser teşhisi (3. evre lenf ve böbrek kanseri); cerrahi ve kemoterapi tedavisi, izleme süreci. Yine de sınıfı geçemedik, grip aşısına yetmedi. Sağlık olsun:)"

PROF. DR. BENGİ BAŞER: ÖNCELİKLİ OLANLAR KİM?

"Hastam erkek, kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı, kronik akciğer hastalığı, inme öyküsü var ve 77 yaşında. Ama influenza açısından 1. öncelikli risk grubunda değilmiş yani grip aşısı yapılamıyor. Bu durumda öncelikli olanlar kim? Merak etmekteyim..!"

ÖMER FARUK YALÇIN: BEN BİLE ALAMAYACAKSAM KİMLER ALACAK?

"Ebstein anomalisi, Wolf Parkinson White ve Tip-1 Diyabetim var. Son 1,5 yıl içinde 3 ablasyon, 1 tiroidektomi geçirdim. Aktif olarak doktorluk yapıyorum. Sorum şu: Ben bile bu grip aşısını alamayacaksam kimler alacak?"

"ESER TAVMAN: GELEN AŞILAR KİMLER İÇİN?"

"Annem 84 yaşında, 4. evre kanser hastası, doktoru grip aşısı olması şart diyor. Babam 87 yaşında kronik hastalığı var. İkisinin de aşı olması gerekirken risk grubunda görünmüyorlar ve aşı olamayacaklar. Gelen aşılar kimler için!"

PINAR KILIÇER: KALP HASTASI OLAN BABA YETERİ KADAR PUAN TOPLAYAMAMIŞ

"Astım, kalp, şeker, demans hastası ve tek böbreği olan 68 yaşındaki babam bu sene aşı için yeteri kadar "puan" toplayamamış. Her sene yapılan aşı, bu sene yapılmayacakmış."

YASEMİN BAKUER: SAĞLIK SİSTEMİ UÇUYOR

"85 yaşında akciğer kanseri, bağırsak kanseri ve şeker hastası olan babam risk grubunda değilse, kimler risk grubunda çok merak ettim. Sağlık sistemi uçuyor."

Etiketler
e-Nabız Berna Laçin