Aşık Mahzuni Narlıdere’de anılacak

Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, ölümünün 17’nci yıl dönümünde Narlıdere’de törenle anılacak.

Aşık Mahzuni Narlıdere’de anılacak

Halk Ozanı Âşık Mahzuni Şerif, ölümünün 17’nci yıl dönümünde Narlıdere’de törenle anılacak.

Adını taşıyan parkta Perşembe günü (yarın) 17.00’de gerçekleşecek anma töreninin ardından saat 20.00’de, Narlıdere AKM’de oğlu Ali Mahzuni, babasının türkülerini seslendirecek. Saat 21.00’de ise Devr-i Mahzuni tiyatro oyunu seyirci ile buluşacak. Başkan Ali Engin “Ünlü ozanımızı büyük bir minnet ve özlemle anacağız. Herkesi bekliyoruz” dedi.

İLK TÖREN MAHZUNİ PARKI’NDA

Narlıdere Belediyesi, halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’i, ölümünün 17’nci yılında, törenle anacak. İlk tören Perşembe günü (yarın) saat 17.00’de Mahzuni Şerif’in adını taşıyan parkta gerçekleşecek.

Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra ozanın oğlu Ali Mahzuni, Kahramanmaraş Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılacak.

ALİ MAHZUNİ SAHNE ALACAK

Aşık Mahzuni Şerif için düzenlenen ikinci program ise Narlıdere AKM’de, saat 20.00’de başlayacak. Unutulmaz ozanın oğlu Ali Mahzuni, babasının en güzel türkülerini Narlıdereliler için seslendirecek.

Sonrasında, Mahzuni’nin hayat öyküsünün anlatıldığı Devr-i Mahzuni tiyatro oyunu Narlıdereliler için sahnelenecek. Tüm etkinlikler ücretsiz ve halka açık yapılacak.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Aşık Mahzuni Şerif, bu toprakların yetiştirdiği en büyük halk ozanımızdır. O’nun eserleri yüzyıllar boyunca yaşayacak ve topluma yol gösterici olacaktır. Böylesi değerli bir ismi Narlıderemizde bir kez daha anacağız. Tüm vatandaşlarımızı, etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Etiketler
Narlıdere