İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 19 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 19 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında 1’i çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun sahnelenecek. Sahnelenecek olan oyunlar; “Narnia Günlükleri”, “Kosovalı Peer Gynt”, “Bayrak”, “Kendi Gök Kubbemiz”, “Profesyonel”, “Turta Girmemiş Orman”

“Narnia Günlükleri” Müzikali, Cevahir Salon 1'de

Clive Staples Lewis'in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri “Narnia Günlükleri”nin ikinci kitabı olan “Aslan, Cadı ve Dolap”tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan “Narnia Günlükleri” oyunun müzikleri de Irita Kutchmy'ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı'nın zulmünden kurtulması için Aslan'ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap'ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan 2018 tarihinde prömiyer yaptı.

Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7'den 70'e tüm izleyicilere hitap eden “Narnia Günlükleri” müzikali 24 Mart 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 1

“Kosovalı Peer Gynt”, Cevahir Salon 2’de

27 Aralık 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun; 1990 - 2014 yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.

Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in dilimize çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor. Behlüldane Tor’un dekorları tasarladığı oyunun kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Türkü Deyiş Çınar’ın müziklerini bestelediği oyunun koreografisi Alparslan Karaduman’a, dramaturgisi ise Yeşim Gökçe’ye ait.

Oyunda; Erşan Utku Ölmez, Funda Eskioğlu, Fatma Öney, Yener Sezgin, Hakan Şahin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut, Duygu Aydoğmuş ve Zekayi Metin rol alıyor.

Oyun, 24 Mart 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 2

“Bayrak”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Berkun Oya'nın yazıp, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği “Bayrak” adlı oyunda; polisiye bir cinayetle bir ailenin trajik çöküşünün öyküsü anlatılır. Hayatın içinden yakından tanıdığımız öykülerin yeni bir anlayış ve estetik arayışla çağdaş bir görünüm kazandığı bir oyundur Bayrak. Sıradan bir karı koca ihanetinin cinayetle son bulan sıra dışı öyküsünde sahte ve gerçek olanın ikiliği de önemli bir tartışma konusudur. Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu (Ali İpin), En İyi

ışık tasarımı ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Işık Tasarımı (Akın Yılmaz) ödüllerinin yanı sıra 43. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri En İyi Sahne Tasarımı ödülünü (Behlüldane Tor) aldı.

Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait. Karakterlere; Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Can Şıkyıldız, Zeynep Kızıltan, Can Albayrak/Arda Kaptanlar ve Emir Üstündağ hayat veriyor.

1 Ekim 2017 tarihinde prömiyer yapan “Bayrak” oyunu 24 Mart 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 3

“Kendi Gök Kubbemiz” (Yahya Kemal), Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi’nde

18 Ekim 2018 Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahnesinde prömiyer oyunda Yahya Kemal’in “Kendi Gök Kubbemiz” şiirleriyle geçmişe bir yolculuk yapılır. Eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları şairin dizelerinde vücut bulur. Sönmez Atasoy'un yazdığı Okday Korunan’ın yönetip oynadığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımında Önder Arık'a, müziklerde ise Timur Selçuk’a yer verildi.

Oyun, 23 Mart 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 4

“Profesyonel”, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu “Profesyonel”, dokuz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge

Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. 21 Ocak 2010 tarihinde Prömiyer yapan oyun 2010 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü (Bülent Emin Yarar), 2010 8. Tiyatro Ödülleri Yılın Erkek Oyuncusu (Yetkin Dikinciler) ve Tiyatro Gazetesi 3. Anadolu Tiyatro Ödülleri Yılın Özel Ödülünü aldı.

“Profesyonel” oyunu 21 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 5

“Turta Girmemiş Orman”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

10 Ocak 2018 Perşembe günü prömiyer yapan “Turta Girmemiş Orman” adlı oyun 4 yaş üstü izleyicilerle buluşuyor. Dila Er ve Gözde Kısa’nın yazdığı oyunu Elif Erdal yönetiyor. Dekor tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Akın Yılmaz yer alıyor. Müziklerini Deniz Gürzumar’ın yaptığı oyunda koreografi İzmir Tenim’e, dramaturgi ise Günay Ertekin’e ait. Oyundaki karakterlere; Lalizer Kemaloğlu, Alp Ünsal, Onur Hanpa, Merve Çağla Kuru ve Büşra Devrim Cevher hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Turta Girmemiş Orman'ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı ejderha, dev çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da, baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı ejderhaya yardımcı olmaya çalışır ancak ejderhaya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar... Bakalım sevimli aşçı ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi?

Oyun; 24 Mart 2019 Pazar günü Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 6 oyun sahnelenecek - Resim : 6

Etiketler
Tiyatro