Geleceğin virtüözleri Ataşehir'den ses verdi

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali 4-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Geleceğin virtüözleri Ataşehir'den ses verdi

Bu yıl, önceki yıllardaki festivallerden farklı olarak üniversite konservatuvarları ile anlaşmalar gerçekleştirildi.

Eğitim gördükleri üniversitelerin orkestralarıyla sahne alan genç yetenekler, hocaları ile aynı sahneyi paylaşarak gösterdikleri başarılı performanslarla büyük beğeni topladılar.

Zuhal Müzik sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin biletleri bu yıl da “Bir Kitap, Bir Bilet” kampanyası ile müzikseverlere ulaştırıldı. Bilet karşılığı toplanan kitaplarla hem Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara hem de “Bu Takside Kitap Var” projesine destek olunacak.

“Kültür ve Sanat Burada” sloganı ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi’nin, ilçeye kazandırdığı özel festivallerden biri olan Klasik Müzik Festivali’ne müzik severler de yoğun ilgi gösterdi.

SEYİRCİ MEMNUN

Emekli matematik öğretmeni Şahin Şahin, festival ilgili düşüncelerini sorduğumuzda, “Kaliteye ne kadar susamışız meğer” dedi ve neredeyse soluk almadan ekledi: “Her şey öyle güzeldi ki, Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivalinde… Gösteri akşamları, kalitenin her anının kana kana içilmesiydi sanki... Hazırlanan program, programa özenle uyuş, öğrenci ve öğretim görevlilerinin gösterileri güzelden de öteydi ve bir o kadar da özendirici... MSKM’de yaşadığımız festival haftası, ‘Mutluluğun Sesi’ olarak adlandırdığım mutlu yüzlerle dolu bir haftaydı biz sanatseverler için. Bizlere unutulmaz anlar yaşatan festival yetkililerine ve festivalde yer alan okulların temsilcilerine sonsuz teşekkürler...”

GENÇLERE YATIRIM

Atletik Ataşehir Spor Kulübü kurucularından teknik direktör Zeynep Özcan da klasik müzik festivalinin müdavimlerindendi.

Bugüne kadar yapılan 3 festivali de takip eden Özcan, festivalin klasik müziği sevenler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Özellikle futbol altyapısına yönelik çalışmalar yapan Özcan festivalde gelecek vaat eden genç yetenekler ve üniversitelere yer verilmesine de çok sevindiğini ifade ediyor: “Belediyemize bu konuda özellikle teşekkür ederim. Ben kendi adıma festivalin konserlerine 3 sezondur katıldığım için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Halk için belediyecilik anlayışı içinde olma ilkesini yerine getiren Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve ekibine, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Müziksever Dündar İncesu da festivalin genç sanatçılara sahne olanağı sağladığına dikkat çekti.

İncesu, festivalde bu yıl üniversitelerin müzik bölümlerinin yer almasının yanı sıra, biletlerin ücretsiz olarak kitap karşılığı verilmesini de harika bir uygulama olarak değerlendirerek şöyle konuştu: “Seyircilerden bilet karşılığında toplanan kitapların Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara yollanacak olması çok anlamlı… Ataşehir Belediyesi’nin, ‘Halkın kültür sanat hakkının karşılanması kamusal bir zorunluluğun yerine getirilmesi’ düşüncesi ile hareket ederek gerçekleştirdiği Klasik Müzik Festivali’nin uzun yıllar gelişerek sürmesini dilerim.”

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR…

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı Gitar ve Şan Konseri’nde, Türkiye ve dünyanın klasik müzik gündemini yorumladığı yazı ve araştırmaları 2001 yılından beri başta genel yayın yönetmenliğini yaptığı Andante dergisi olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan, “Romantik Dönemin Büyük Bestecileri” adındaki büyük boy müzik tarihi kitabı bulunan Serhan Bali de sahne aldı ve konser sonrası açıklamalarda bulundu.

Bali, Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali’ne Okan Üniversitesi Konservatuvarı öğrencileri olarak davet edilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,

“Bu festivalden daha önceden haberdar olmuş ve açıkçası çok sevinmiştik. 3 yıl sonra festivale davet edilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Akustiği son derece güzel olan bir salonda konser verme şansı bulduğumuz için ayrıca çok mutluyuz. Ataşehir Belediyesi’ne klasik müzik yazarı ve yayıncısı olarak çok teşekkür ederim, “dedi.
Şan serüvenine Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nda başladığını, yüksek lisans öğrencisi olduğunu ve 3. senesinde olduğunu söyleyen Bali sözlerine şöyle devam etti: “Festivalin programına bakıldığında, Ataşehir Belediyesi’nin genç müzisyenlere verdiği önem de çok anlamlı…

Klasik müzik yazarı olarak bugüne kadar gençleri hep destekledim. Genç müzisyenlerin daha fazla sahneye çıkmaları, daha çok teşvik edilmeleri, fırsat verilmesi konusunda, ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini kendi çapımda, kalemim yettiğince yetkililere duyurmaya çalıştım. En sonunda böyle bir festivalin öznesi olmaktan dolayı da mutluluk duydum. Bu festivalin tanınması için de elimizden geleni yapacağız.”

Etiketler
Ataşehir