Nâzım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak söyleşilerinde Bursa yılları anlatıldı

Nâzım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak söyleşilerinin yeni dönem ilk konuğu yazar Güney Özkılınç oldu. Özkılınç, o döneme dair tanıklıkları, ürettiği eserleri, dostluklarını, cezaevi sürecini izleyicilere aktardı.

Nâzım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak söyleşilerinde Bursa yılları anlatıldı

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Şişli Belediyesi iş birliğinde sürdürülen Nâzım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak söyleşilerinin yeni dönem ilk konuğu yazar Güney Özkılınç oldu.

Etkinlik, moderatör Halil İbrahim Özcan tarafından yönetildi. ‘Nâzım’ın Bursa Yılları’ kitabından yola çıkarak Özkılınç o döneme dair tanıklıkları, ürettiği eserleri, dostluklarını, cezaevi sürecini izleyicilere aktardı. Yazar, Nâzım’ın Bursa’da geçirdiği süre boyunca hem sanatsal anlamda hem de yaşama kattığı değer açısından önemli etkiler bıraktığını belgeleriyle anlattı.

Nâzım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak söyleşilerinde Bursa yılları anlatıldı - Resim : 1

Söyleşinin ardından yapımını Bursa Muhalif Gazetesi’nin üstlendiği ‘Nâzım’ın Servinaz’ı’ belgeseli gösterildi. Belgesel, Nâzım Hikmet’in 11 yıl tutuklu kaldığı Bursa Cevazevi yıllarında özel izinle gittiği ve Piraye ile buluştuğu Servinaz Otel, Hüsnügüzel Bahçesi dönemine vurgu yapıyor.

Kasım ayı konuğu ‘Nâzım Hikmet’in Sineması’ ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Makal olacak. Söyleşi, 30 Kasım Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, Abidin Dino salonunda saat 19.30’da başlayacak.

Etiketler
Bursa Cezaevi Şile