Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı duyurdu: Yüksek lisans öğrencileri için burs

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, araştırma ve tez yapacak maddi durumu yeterli olmayan yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını desteklemek amacıyla burs verileceğini açıkladı.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı duyurdu: Yüksek lisans öğrencileri için burs

Şair Nâzım Hikmet'in ölümünün 59'uncu yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Nâzım Hikmet'in ölümünün 59'uncu yılında, araştırma ve tez yapacak maddi durumu yeterli olmayan yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını desteklemek amacıyla burs verileceğini açıkladı.

Vakfın açıklaması şöyle:

"Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, eğitimde fırsat eşitliğini görev edinerek, Nâzım Hikmet üstüne araştırma ve tez yapacak maddi durumu yeterli olmayan yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarını desteklemek amacıyla burs verecektir.

Burslar, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın kuruluşundan bugüne emeği geçen, hayatta olmayan Girişim ve Yönetim Kurulu üyeleri adına verilecektir. Bu çerçevede ilk burslarımız; Vakfımızın Kurucu Başkanı ve Nâzım Hikmet’in kız kardeşi Samiye Yaltırım, Onursal Başkanımız Aydın Aybay ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Akan adınadır.

Önümüzdeki güz dönemi burs başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır.
Burs koşullarını içeren Burs Yönergesi Temmuz 2022’de Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı resmi web sitesinden duyurulacaktır."

Etiketler
Öğrenci