Sabah yazarı Altınok'tan Hazal Kaya eleştirisi: 'Bir Türk olarak düşman askeriyle empati yapmaya başlıyorsunuz'

Sabah yazarı Altınok, Hazal Kaya'yı eleştirirken "Oyuncumuz öyle jest ve mimiklerle oynuyor ki, bir Türk olarak düşman askeriyle empati yapmaya başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Sabah yazarı Altınok'tan Hazal Kaya eleştirisi: 'Bir Türk olarak düşman askeriyle empati yapmaya başlıyorsunuz'

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dünkü yazısında Netflix’te yayımlanan Pera Palas’ya Gece Yarısı dizisinin başrol oyuncusu Hazal Kaya’ya yönelik tepki çeken bir yazı kaleme almıştı.

“BİR TÜRK OLARAK DÜŞMAN ASKERİYLE EMPATİ YAPMAYA BAŞLIYORSUNUZ”

Hazal Kaya’yı eleştirenler kervanına hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok da katıldı. Altınok, Kaya’yla ilgili olarak, “Oyuncumuz öyle jest ve mimiklerle oynuyor ki, bir Türk olarak düşman askeriyle empati yapmaya başlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“EL BİRLİĞİYLE GELECEK KUŞAKLAR MİLLİ MÜCADELE'DEN BU KADAR HOYRATÇA SOĞUTULMAZ Kİ ARKADAŞIM”

Altınok’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir arkadaşım, Aşkı Memnu dizisindeki rolüyle hatırladığım oyuncu Hazal Kaya'nın yeni başlayan bir dizideki performansından bir sahne gönderdi. Milli Mücadele döneminde geçiyor...

Kaya, masada karşısındaki ecnebi subaya "Atam gelecek sizi mahvedecek" türünden şeyler söylüyor. Ama oyuncumuz öyle jest ve mimiklerle oynuyor ki, bir Türk olarak düşman askeriyle empati yapmaya başlıyorsunuz.

İzlerken aklınıza ister istemez, Mustafa Balbay'ı yakasından tutup "Atatürkçüyüz biz" diye sarsan Neşe Hanım geliyor.

Hatta o kadar büyük oynuyor ki, kimileri bunun rol olamayacağını söyleyerek Hazal Kaya'yı "kendini oynamakla" eleştiriyorlar.

Haksızlık etmeyelim.

Tamam, metin de çok basit, konu da klişenin hası... Dolayısıyla iş fazlasıyla Kaya'nın oyunculuğuna kalıyor. Ama bu kadar da olmaz ki kardeşim.

Organize olup, para koyup, el birliğiyle gelecek kuşaklar Milli Mücadele'den bu kadar hoyratça soğutulmaz ki arkadaşım.”

Etiketler
Hazal Kaya