Ankara Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü 'Bilmemek'e verildi

31. Ankara Film Festivali’nin ödülleri belli oldu. En İyi Film Ödülü "Bilmemek"e verildi.

Ankara Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü 'Bilmemek'e verildi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin kazananları, Büyülü Fener Sinemasında düzenlenen ve pandemi önlemleri nedeniyle seyirciye kapalı olarak gerçekleştirilen törenle belli oldu.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü Leyla Yılmaz’ın “Bilmemek” filmine verilirken; En Iyi Yönetmen Ödülü “Topal Şükran’ın Maceraları” filmiyle Onur Ünlü’ye, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü ise Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce” filmine verildi.

Festival adına kapanış konuşmasını yapan Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, “Covid-19 salgını nedeniyle, sinemaların kapanması, festivallerin ertelenmesiyle ilgili olarak, hep ‘ne yapabiliriz’in yanıtını bulmaya çalıştık. Ne zaman? Nasıl? Nerede? Niçin? Tüm sorulara en sağlıklı, en güvenli, en mantıklı yanıtları bulmalıydık. Festival ekibimizle, danışmanlarımızla ve bilim insanlarıyla toplantılar yaptık. Pandemi koşullarında, en yüksek güvenli ve sağlıklı önlemleri alarak, gerçek anlamda festivalimizi yapmaya karar verdik. Gençlerin ustalarla buluştuğu, filmler üzerine tartışmaların olduğu, festival havasının korunduğu, hasretin giderildiği bir festival olsun istedik. Festivalimizin kurucusu Mahmut Tali Öngören, “Festival yapmak çölde lale yetiştirmek gibi bir şeydir” dememiş miydi zaten? Bu zorlu süreçte bizlerle olan ve desteklerini esirgemeyen, siz sanatçı dostlarımıza, sevgili jüri üyelerimize, sinema yazarlarımıza, sinema seyircilerimize, sponsorlarımıza ve tüm festival ekibine yürekten teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ödül sahipleri şöyle:

En İyi Uzun Film

Bilmemek / Leyla Yılmaz

En İyi Yönetmen

Onur Ünlü / Topal Şükran’ın Maceraları

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü

Ümit Ünal / Aşk, Büyü, Vs.

En İyi Sanat Yönetmeni

Emel Erden / Topal Şükran’ın Maceraları

En İyi Kadın Oyuncu

Selen Uçer / Aşk, Büyü Vs.

En İyi Erkek Oyuncu

Serdar Orçin / Uzun Zaman Önce

En İyi Yardımcı Rolde Kadın Oyuncu

Senan Kara/ Bilmemek

En İyi Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu

Emir Özden / Bilmemek

En İyi İlk Film Ödülü

Uzun Zaman Önce/ Cihan Sağlam

En İyi Görüntü Yönetmeni

Hakan Körezli / Şair

En İyi Kurgu

Maryna Er Gorbach, Aziz İmamoğlu / Omar Ve Biz

En İyi Özgün Müzik Ödülü

Uygur Yiğit

SİYAD En İyi Film Ödülü

Topal Şükran’ın Maceraları / Onur Ünlü

En İyi Belgesel

İçimdeki Küller / Ayten Başer Yetimoğlu

Yılın Kısa Filmi

Barê Giran/ Yılmaz Özdil

Festivalin Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile ortaklaşa düzenlediği, “Ankara” temalı kısa ve belgesel film üretimini teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez verdiği 10 bin lira değerindeki “VEKAM Özel Ödülü”ne ise Yasin Semiz’in Asfaltın Altında Dereler Var isimli belgeseli layık görüldü.

FESTİVALDE BUGÜN SON GÜN

Festivalin son günü olan 11 Eylül’de ise Dünya Sineması bölümünden filmler gösterilecek. Éric Rohmer’in 1970 tarihli filmi“Claire’s Knee / Claire’in Dizi”, Macar sinemacı Zoltán Fábri’nin 1956 yapımı klasiği “Profesör Hannibal”, Nina Hoss’un San Sebastián ve Stockholm film festivallerinden ödüllerle dönen performansıyla öne çıkan gerilim dozu yüksek drama “The Audition / Seçmeler”, bağımsız İtalyan sinemacı Danilo Caputo’nun bir isyan ve yeniden doğuş hikâyesi anlattığı filmi “Sow the Wind / Rüzgârı Eken”, Almanyalı yönetmen Arne Körner’in yönettiği kara komedi “Gasmann” ve Polonyalı yönetmen Andrzej Munk’un adını Beethoven’ın 3. senfonisinden alan savaş komedisi “Eroica”, bu yıl festivalin son gösterimleri olacak.

Etiketler
Ankara Film Film festivali