Tom Cruise’un en iyi 10 filmi

İşte başarılı oyuncu Tom Cruise’un başrollerinde yer aldığı filmler.

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi

Başarılı oyuncu Tom Cruise’un başrollerinde yer aldığı filmler arasında Türkçe dublaj film izle seyircisi tarafından en beğenilen 10 filmi online film izle sayesinde ilk kez izleyenler ve tekrar görmek isteyenler için.

Top Gun 1986

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 1

1986 yılında en fazla hasılat yapan film Top Gun donanma pilotu Pete Mitchell’in Top Gun onur ödülünü almak için sergilediği mücadeleyi konu alıyor. Tom Cruise’a Kelly McGillis’in eşlik ettiği film aksiyonun yanı sıra duygu yüklü bir filmde yönetmen koltuğunda Tony Schott oturuyor.

Yağmur Adam 1988

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 2

Yabancı film izle platformlarında en çok izlenen filmler arasında yer alan ve en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi orijinal senaryo dallarında Oscar ödülleri bulunan Barry Levinson yapımı Yağmur Adam filminde Tom Cruise ve Dustin Hoffman başrolleri paylaşıyor. Yıllardır görmediği babasının ölümünün ardından tüm mal varlığını ağabey Raymond’a bıraktığını kendisine ise yalnız 1949 model bir arabanın miras kaldığını öğrenen Charlie’nin abisi ile yaşadıklarını konu alan film en iyi film dalında Altın Küre Ödülünün de sahibi.

Birkaç İyi Adam 1992

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 3

Tom Cruise, Jack Nicholson ve Demi Moore'un başrollerinde yer aldığı yönetmenliğini Rob Cruiseer’in üstlendiği Amerikan dram türü filmi cinayet ile suçlanan iki denizcinin mahkemede ki mücadelesini konu ediniyor.

Vampirle Görüşme 1994

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 4

Anna Rice’nin aynı adla yayınlanan romanından esinlenen Vampirle Görüşme Neil Jordan tarafından yönetmenliği üstlenen dram korku türünde film. Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Christian Slater, Kirsten Dunst ve Stephan Rea tarafından başrolleri paylaşılan filmde gazeteci Slater’in bir vampir ile yaptığı özel röportajda gizemli adamın yaşadıkları konu ediliyor.

Gözü Tamamen Kapalı 1999

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 5

Stanley Kubrick’in son filmi olan Gözü Tamamen Kapalı, Arthur Schnitzler’in aynı adlı romanından uyarlanan 1999 yapımı bir Hollywood filmi. 2,5 saatlik filmde doktor Bill Harford’un evliliği, sadakati ve cinselliği sürükleyici bir dil ile anlatılıyor. Filmde Tom Cruise başrollerde Nicole Kidman eşlik ediyor.

Azınlık Raporu 2002

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 6

Steven Spielberg tarafından yönetmenliği üstlenilen bir Amerikan bilim kurgu filmi olan Azınlık Raporu, Philip K. Dick’in kısa hikayesinden uyarlandı. Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton, Kathryn Morris ve Max von Sydow’un rol aldığı film 2054 yılında geçiyor. Suç öncesi ekibi tarafından suçların işlenmeden önce tespit edildiği bir evrenden bahseden filmde Tom Cruise bu ekibin başında ki polisi canlandırıyor.

Son Samuray 2003

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 7

2004 Edward Zwick yapımı Son Samuray filminde Tom Cruise’a Japon aktör Ken Watanabe ve Shin Koyamada eşlik ediyor. 1870 yılında imparatorun daveti üzerine Japon ordusunu eğitmek için ülkeye gelen Amerikan ordusunu konu alan film Japon Akademi ödülünü aldı.

Tetikçinin Gecesi 2004

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 8

Tom Cruise’nin performansının en fazla beğenildiği filmlerden olan Tetikçinin Gecesi 2004 yapımı bir gerilim filmi. Michael Mann tarafından çekilen filmde taksi şoförü Max’in tetikçi Vincent’i arabasına alması ile değişen hayatını anlatıyor.

Yarının Sınırında 2014

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 9

2014 yapımı bilimkurgu ve aksiyon filmi dünyaya bir yaratık ırkının saldırmasını konu alıyor, filmde başrolleri Tom Cruise ve Emily Bulunt paylaşırken yönetmenliğini Doug Liman yapıyor.

Görevimiz Tehlike 6: Yansımalar 2018

Tom Cruise’un en iyi 10 filmi - Resim : 10

Christopher McQuarrie’nin yazıp yönettiği film serinin 6. bölümü olan Görevimiz Tehlike 6: Yansımalar filminde Tom Cruise’a Rebecca Ferguson, Ving Rhames ve Simon Pegg eşlik ediyor. İnsanlığı tehdit eden yeni bir tehlikeye karşı verilen mücadeleyi konu alan filme Henry Cavill’de dahil oldu.

Etiketler
Film