Bakur Belgeseli Davası’yla ilgili yapım şirketinden çağrı

Bakur Belgeseli Davası’nda, yönetmenler Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’na gıyaplarında ve son savunmaları alınmadan 4 yıl 6 ay ceza verilmesiyle ilgili yapım şirketi basın açıklaması yapacak.

Bakur Belgeseli Davası’yla ilgili yapım şirketinden çağrı

Sürela Film Yapım yaptığı çağrıyla basın açıklamasına destek istedi. Şirketin yayınladığı çağrı metni şöyle:

Dün Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Bakur Belgeseli Davası’nda, yönetmenler Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’na gıyaplarında ve son savunmaları dahi alınmadan 4 yıl 6 ay ceza verildi.

Avukatların mazeret bildirmiş olmalarına rağmen savunma hakkını hiçe sayarak kararını açıklayan mahkeme ayrıca Çayan Demirel’in Bakur belgeselini bitirdikten hemen sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle %99 Sürekli Engelli Raporu’nu dikkate dahi almayarak ‘yeniden suç işlemeyecekleri yönünde olumlu kanaat oluşmaması...infazdan kaçma ihtimalleri ‘ gibi gerekçelerle her iki yönetmene de yurtdışı yasağı koydu.

Yönetmenler Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu tanığı oldukları barış ihtimalinin belleği olmak için çektiler Bakur belgeselini. Onların şahsında, barış talebini, fikir ve sanatsal ifade özgürlüğünü düşman ceza hukukuyla hiçe sayan mahkeme, verdiği bu kararla tüm sinemacılara ağır bir yaptırımda bulunmuştur.

Bu haksız karara karşı sözümüzü söylemek üzere tüm sinemacıları ve hak savunucularını basın açıklamamıza destek vermeye çağırıyoruz.

Tarih: 20 Temmuz 2019; Cumartesi
Yer : Beyoğlu Sineması Fuayesi
Saat : 13:00

SURELA FILM YAPIM

Etiketler
Ağrı