Zuhal Olcay'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten verilen hapis cezası onandı

Sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını onandı.

Zuhal Olcay'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten verilen hapis cezası onandı

Zuhal Olcay'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten verilen hapis cezası onandı.


Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a, bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve ertelenen 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı.

155 Polis İhbar Hattı'nı arayan bir kişi, Zuhal Olcay'ın 5 Ağustos 2016'da Kadıköy'deki bir konseri sırasında şarkının sözlerini Erdoğan'a uyarladığı ve "hakaret içerecek şekilde" eliyle hareket yaptığını öne sürmüştü.

Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Hazırlanan iddianamede, Zuhal Olcay'ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Erdoğan'ın avukatları İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin Olcay hakkında 11 ay 20 günlük hapis cezasının ertelenmesi yönünde verdiği kararı temyiz etmişti.

Etiketler
Hakaret Hapis cezası Recep Tayyip Erdoğan Zuhal Olcay