44. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri açıklandı

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 4 dalda toplam 5 ödüle layık görüldü.

44. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri açıklandı

44. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Açıklandı. İstanbul Devlet Tiyatrosu, 4 dalda toplam 5 ödüle layık görüldü. Ayrıca Moliere’in yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri” adlı oyunla Mustafa Kurt, “İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü”ne layık gösterildi.

Bu yıl 44. Kez sahipleriyle buluşacak olan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri” açıklandı. Gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı'nın 'Seçici Kurul Başkanlığı'nı sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Turgay Oğuz ve Emine Şahinkaya'dan oluşan 'İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu', 2018-2019 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yaptığı değerlendirme sonucunda kazananları belirledi.


İstanbul Devlet Tiyatrosunun toplamda 5 ödüle layık görüldüğü kategoriler şöyle;

Ali Kemal Güven'in yazdığı Serkan Salihoğlu’nun yönettiği “Fatima’nın Erkekleri” adlı oyunla Özlem Güveli ve Serkan Salihoğlu “İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülüne”, Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan’ın yönettiği “Bir Peri Masalı Radyum Kızları” adlı oyunla Gökhan Yücesal, “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ödülüne,

Sevim Burak İmzalı İskender Altın’ın yönettiği “Sahibinin Sesi” adlı oyunuyla Çevren Sarayoğlu, “Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı” ödülüne, Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevherin çevirdiği ve Saydam Yeniay’ın yönettiği “Kosovalı Peer Gynt” adlı oyunla Türkü Deyiş Çınar, “Yılın En Başarılı Oyun Müziği” ödülüne layık görüldü.

Bu yıl ayrıca Moliere’in yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Cimri” oyunuyla Mustafa Kurt, “İsmet Küntay Seçici Kurul Özel Ödülü”ne layık gösterildi.

Ödüller 20 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 18.00'de Kadıköy Büyük Kulüp Derneği Balo Salonunda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Etiketler
Tiyatro