Köprü cezalarına sürücülerden eylemli tepki

Binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalan sürücüler tepkilerini dile getirdi.

Köprü cezalarına sürücülerden eylemli tepki

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçtikleri için kesilen binlerce liralık cezalarla karşı karşıya kalan ticari araç sahipleri, bu durumdan haberdar olmadıkları ve tebligat gönderilmediğini söyleyerek, Yenikapı Miting Alanı’nda eylem yaptı ve cezaların affedilmesini istedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde geçişi yasak olan araç sahipleri araçlarının değerinden bile yüksek cezalarla karşılaştı. Yenikapı Miting alanı otoparkında toplanan çok sayıda ticari araç sahibi durumdan haberdar olmadıklarını ve kendilerine ne bir uyarı ne de bir tebligat gönderildiğini söyleyerek, protesto eylemi yaptı.

2019 Ocak ayından bu yana gönderilen tebligatlarda birçok yurttaş 80 bin liraya varan ceza kesildiğini öğrendi. Araçlarının fiyatından yüksek miktarlarda cezalarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen bazı araç sahipleri, kredi çekip borçlarını ödediklerini dile getirdi.

Yetkililerden Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için 1.132 lira ceza kesiliyor.