AKP'li Tevfik Göksu: Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük, uyum giderek artıyor

AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ilçede yaşayan Suriyelilerin suç oranının çok düşük olduğunu söyledi. Uyumun giderek arttığını dile getirdi.

AKP'li Tevfik Göksu: Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük, uyum giderek artıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ilçede yaşayan Suriyelilerle ilgili olarak Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya değerlendirmelerde bulundu.

Alçı'nın "Suriyelilere yönelik bir tepki mi var?" şeklindeki sorusunu “Bırakın artan bir tepkiyi Nagehan Hanım eskiden sokakta birkaç kişi çevirip Suriyelileri şikayet ederdi artık o da pek olmuyor” diye yanıtlayan Göksu, şöyle devam etti:

'ESENLER İSTANBUL'UN EN GÜVENLİ İLÇELERİNDEN BİRİ'

“Emniyete de soruyorum onlara intikal eden herhangi bir sıkıntı yok ilçemizde. Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük. Esenler İstanbul’un en güvenli ilçelerinden biri. Hatta ilçemizin sorunlarını öğrenmek için yapılan anketlerde daha önce Suriyeliler daha önlerde çıkıyordu şimdi en aşağılardalar. Yani bırakın kötüye gitmeyi, uyum giderek artıyor.”

AKP'li Tevfik Göksu: Suriyelilerin suç oranı çok çok düşük, uyum giderek artıyor - Resim : 1

'MUZ YEME' VİDEOLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz" şeklindeki söylemi sonrası bazı Suriyeliler 'muz yeme' videosu paylaşmıştı.

Görüntüler tepkiye neden olurken, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yabancı uyruklu yedi kişinin yakalandığını ve bunların sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Etiketler
Tevfik Göksu Esenler Suriye