Ekrem İmamoğlu köftecilik yaptığı semti açıkladı: Burada güzel insanların yaşadığına şahidim...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Güngören Gençosman Mahallesi’ndeki eski mezbaha binasını, “Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi”ne dönüştürdü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkez açılışında bir konuşma yaptı.

Ekrem İmamoğlu köftecilik yaptığı semti açıkladı: Burada güzel insanların yaşadığına şahidim...

Güngören’in kendi yaşamı açısından özel bir yere sahip olduğunu belirten İmamoğlu, “Güngören Sanayi Mahallesi'nde ilk bir iş yapma fırsatımız oldu. Hala orada ailemize ait mülkümüz durmakta. Sonrasında, Kadıköy'de olan şirket merkezimizi buraya taşıdık.

Ardından, Güngören'de farklı bir sektörde iş yapma fırsatına sahip oldum. Lokantacılık yaptım. Köfte sattım. Dolayısıyla Güngören'de, güzel insanlarıyla buranın yaşamına dair deneyimlere sahip birisiyim. 1992-2003 yılları arasında hayatımın hemen hemen her günü Güngören'de geçti diyebilirim” dedi.

Güngören’in zorluklarını bilen birisi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Neredeyse İstanbul'da, kişi başına en az yeşil alanın düştüğü ilçelerden. Yani yok denecek kadar azdır. Şehrimizin sıkıntılı bütün alanlarını iyileştirme, güzelleştirme ve dönüştürmeye dönük adımlar atma mecburiyetimiz vardır” diye konuştu.

Etiketler
Güngören İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ekrem İmamoğlu