Bakanlık İstanbul Fikirtepe'de ilanen boşalt sürecini başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Fikirtepe'de tebligatları sokak ve binalara yapıştırmaya başlayarak boşalt sürecini başlattı.

Bakanlık İstanbul Fikirtepe'de ilanen boşalt sürecini başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Fikirtepe 1. Etap 58 Hektarlık kısım için tebligatları sokak ve binalara yapıştırmaya başlayarak boşalt sürecini başlattı.

Bakanlık pandemi sürecini de dikkate alarak vatandasların 6306 sayılı yasa 6A maddesi uyarınca evlerini kanun namına kolluk kuvveti kullanmadan boşaltmaları için 150 gün süre tanıdı..

Fikirtepehaber.com'dan Yasin Bektaş'ın konu ile ilgili yazısı şöyle oldu:

Karpuz kabuğu denize düşmeden_!! Fikirtepe 1. Etap olarak, nur topu gibi bir tasfiye pardon :) "Tahliye sürecimiz başlamıştır!! Malum pandemi süreci ve rahat rahat bütcenize! uygun fizana kadar ev bulabilmemiz hatta İstanbul'u terk ermemiz icin de çok genis bir zaman dilimi (150 gün) bizlere tanımışlar sağolsunlar... "58 Hektarlık Fikirtepe 1. Etap kentsel Dönüşüm alanı için 6306 Sayılı Kanunun 6/A Maddedi uyarınca...

Gerekirse kolluk kuvveti zoruyla.. 150 gün süre tanınmıştır.." "Siz istediniz bizde geldik! Kanun namına evleri bosaltmazsanız biz ilgili kanun namına bosaltmasını biliriz" denilen tebligatlarda özenle "SIFIR ATIK" ibaresi de kullanılıası dikkatlerden kacmıyor :)) çok "afilli"bir kagıt .. Teknolojinin geldiği nokta, vatandasların ilgi ve merakı, yetkililerin de re'sen kanun uygulama hevesi herkesin bir dakika icerisinde haberdar olmasını saglamıştır! "Şimdi kara kara "???" düşünme zamanı!"

HAYIRLI OLSUN AMA BÖYLE OLMAMALIYD8!!

Fikirtepeli vatandaşlar zaten gönüllü olarak evlerini boşaltmaya dünden razıyken FİKENTDER DERNEĞİ aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aşağıdaki soruların cevaplarını da bu boşalt süreci tamamlanmadan, yazili olarak ilan edilmesini haklı olarak istemekte ve beklemektedir.. 1- Vatandasın bu bölgede yapılacak olan inşaattan alacağı paylaşım oranı nedir? 3- Bölgede yapilacak inşaatlarda vatandaşa verilecek net emsal nedir? 4- Vatandaşlara ödenecek kira miktarı ve süresi nedir? 5- Vatandaşa ödenecek taşınma, kira destek payları hangi sart ve şekillerde nasıl öndenecek ve ne zaman ödenmeye başlayacaktır?

FİKENTDER DERNEĞİ olarak , yetkilileri vatandasların bu haklı taleplerine karşı duyarlı olmaya ve yazılı bildirimde bullunmaya davet ediyoruz.. "NETİCE OLARAK HİÇBİR KANUN DEVLET İLE VATANDAŞIN ARASINA GİREMEZ, GİRMEMELİ DE.!!"

Bakanlık İstanbul Fikirtepe'de ilanen boşalt sürecini başlatıldı - Resim : 1

Etiketler
Bakanlık