Ayasofya'daki izdiham nedeniyle tramvay seferleri durduruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Valiliği koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı'nın Kabataş-Eminönü seferleri durduruldu.

Ayasofya'daki izdiham nedeniyle tramvay seferleri durduruldu

Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arasında seferlerin devam ettiği bildirilirken, Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama da "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" denilmişti.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ DENETLEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınacak Cuma Namazı için alınan güvenlik tedbirlerini denetledi.

86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk Cuma Namazı'na kısa bir süre kala binlerce kişi alana akın etti.

Geniş güvenlik önlemleri kapsamında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin bulunduğu alana girenler Cuma Namazı vaktini beklemeye başladı. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da alınan güvenlik tedbirlerini incelemek için alana geldi.

Vatandaşların namaz kılacakları bölgeleri de inceleyen Zafer Aktaş bazı boş yeşil alanları da namaz kılınması için vatandaşların kullanımına açtı.

Etiketler
Eminönü Bağcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Valiliği