Atatürk Havalimanındaki İETT durakları belediyeye haber vermeden taşındı!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA firması, önceden bildirim yapmaksızın havalimanındaki İETT peronlarını yolcuların erişimine uzak bir noktaya taşıdı. Bu durum İETT’ye ait belediye otobüslerini kullanmak isteyen yolcuların mağduriyetine yol açıyor.

Atatürk Havalimanındaki İETT durakları belediyeye haber vermeden taşındı!

İstanbul’da toplu taşıma hizmeti veren İETT, yeni açılan İstanbul Havalimanı için kentin pek çok noktasından seferler düzenliyor. Avrupa ve Anadolu yakasından İstanbul Havalimanı’na yolcu taşınan 18 hatta, 123 otobüs hizmet veriyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, aldığı yeni bir kararla havalimanındaki İETT peronlarının yerini değiştirdi. Gün içinde hem havalimanından kent merkezlerine hem de tersi yönde yaklaşık 40 bin yolcu taşıyan İETT araçlarının havalimanı içinde uzak bir noktaya taşınması, vatandaşların toplu taşıma hizmetinden yaralanmalarını da kısıtlamış oldu.

Yolcu çıkışını kullanarak havalimanından ayrılmak isteyen vatandaşlar, durumu bilmedikleri için böylece daha pahalı ulaşım araçlarına yönelmek zorunda kalıyor. İGA işletmesi ayrıca İstanbulKart dolum noktalarını da uzak noktalara taşıdığı için vatandaşlar nakit toplayan ulaşım türlerine kullanıyor.

Bu durum, İstanbulKart kullanarak metro, metrobüs ve otobüs aktarmasından faydalanan vatandaşların da mağdur olmasına yol açtı. Peron alanı değişikliğini fark edip İETT araçlarına ulaşamayan yolcular “her şey para değil” diyerek tepki gösterdi.

Vatandaşlar, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın, havalimanındaki ürün ve hizmetlere fahiş fiyat uygulaması yaptığını söyledi.

Etiketler
İETT Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı