İBB binayı mühürlemişti: Dinci vakıftan 'provokatif' pankart!

Üsküdar Belediyesi'nin TİBAŞ Parkı'na kültür merkezi yapacağını açıklayıp temel atma töreni yapmasına rağmen söz konusu alana Aziz Hüdayi Vakfı'nın yurt yaptığı ortaya çıktı. Mahalle sakinleri yurdun açılmaması için mücadele veriyor.

İBB binayı mühürlemişti: Dinci vakıftan 'provokatif' pankart!

İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına bedelsiz AKP’ye yakın vakıflardan Aziz Hüdayi Vakfı’na verilen Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide süren yurt inşaatını durdurmasının ardından vakıf binaya tepki çeken bir pankart astı. Pankartta mahallede “yaygara” çıkarıldığı belirtilerek “provokatif bir organizasyondur” denildi.

Bölge sakinleri pankarta tepki gösterdi. Bugün de vakıfla ilgili kişiler pazartesi günü binaya öğrenci getireceklerini söyledi. Yurttaşlar gelişmelere tepki gösterdi, oturma eylemi başlattı.

İBB binayı mühürlemişti: Dinci vakıftan 'provokatif' pankart! - Resim : 1

Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı (TİBAŞ) tarafından park ve bitişiğindeki arazi “belediye hizmet birimi” ve park olarak kamu yararına bedelsiz terk edildi. Arazinin Üsküdar Belediyesi tarafından Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na verildiği ortaya çıktı. Vakfın araziye yurt yapmasının da önü açıldı. Bölge sakinleri açtığı davayı kazandı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi ne uygulama imar planında ne de açıklama raporunda belediye hizmet birimleri alanı fonksiyonunun kesin kullanım türünün somut olarak belirtilmediğine dikkat çekerek hukuka uymadığını anlattı. Telafisi güç zararlar doğabileceğini vurgulayan mahkeme, ruhsatın yürütmesinin durdurulmasına 25 Aralık’ta oybirliğiyle karar verdi. İBB de binayı mühürledi.

‘YAYGARA DEĞİL, MÜCADELE’

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, vakıf binaya önceki gün tepki çeken bir pankart asarak 15 madde sıraladı. Vakıf pankartta özetle binanın kaçak olmadığını savunarak “İBB’nin yapmış olduğu mühürleme işlemi, bize göre hukuki sürece aykırı ve yetki gaspı içeren siyasi bir uygulamadır. Mahallede ortaya çıkarılan yaygara, olumsuz algı ve kavga ortamı oluşturarak siyasi çıkar sağlamak amaçlı provokatif bir organizasyondur. Bu organizasyonda yer alan kimilerinin niyeti ise kişisel menfaatlerinin kaybolma endişesidir” dedi. Pankarta tepki gösteren Acıbadem TİBAŞ Parkı Gönüllülerinin yaptıkları açıklamada ise “Plana ve imara aykırı her yapı kaçaktır dolayısı ile yapılan inşaat kaçak inşaattır. İBB’nin yapmış olduğu mühürleme işlemi siyasi bir uygulama değil, hukukun gereğidir. Mahallenin vermiş olduğu mücadele yaygara değil, Acıbadem halkının kamusal ve yeşil alanlarına sahip çıkmasıdır” denildi.

Bugün ise vakıfla ilgili bina çevresine gelen şahıslar, pazartesi günü itibariyle binaya öğrenci getireceklerini dile getirdi. Bunun üzerine vakıf yetkilileri ile yurttaşlar arasında tartışma çıktı. Sürece tepki gösteren yurttaşlar oturma eylemi başlattı.

Acıbadem Tibaş Gönüllüleri inşaatı devam ettirmek isteyenlere karşı net bir duruş sergilerken, adı son dönemde yolsuzluk iddialarıyla anılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e de tepki gösterdi ve "Bu hukuksuz uygulamayı durdurun. Aziz Mahhut Hüdayi Vakfı ile nasıl bir bağınız var? Ayrıcalıkları nelerdir?" sorusunu yöneltti.

Öte yandan inşaatın mühürlenmesine karşın çalışmaların sürdürdüğü ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yapı hakkında tutanak tuttu.

İŞTE O TUTANAK

İBB binayı mühürlemişti: Dinci vakıftan 'provokatif' pankart! - Resim : 2

Etiketler
Üsküdar Üsküdar Belediyesi Vakıf