Ekrem İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' çıkışı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' çıkışı

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Deniz Zeyrek, Nevzat Çiçek ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtlıyor.

Ekrem İmamoğlu, bugün hastaneye kaldırılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye acil şifalar dileyerek başladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN'A ÖZEL GÖRÜŞME TALEBİ

Bu davet bence değerliydi. Olması gerekendi. Devletin 30 büyükşehirle entegre çalışması arzusu olması gereken.

O bakımdan değerliydi. 11 CHP'li belediye başkanı adına temennilerimi dile getirdim. Bütün belediyeler kendi illeriyle ilgili hususlara değindiler. Ben almadım. Sorunları küçüksemek değil ancak İstanbul'u konuşmak birkaç dakika ile mümkün değil. 16 milyon insan. Ben bu diyaloğa girmedim.

Daha önceki talebim Türkiye'nin lokomotifi olan İstanbul'u özel olarak brif etmekti. Bu kısmında hiç söz almadım.

Benim İstanbul'u kendileriyle konuşma talebim devam etmektedir. 5-6 tanımlı bakan, 3 CHP'den 3 AK Parti'den komisyon. Komisyonlarla konuşmak ortak talebimizdi. Çağrının yapılacağı noktasında haber çıkmıştı. Ancak olmadı henüz.

NELERİ KONUŞACAKLAR?

Deprem, kentsel dönüşüm gibi alt başlıkları var. Konuşulması gereken. Aynı şekilde yatırımlar. 8 metro hattı durmuş durumda. 1 tanesini çözdük. 2016-2017'de başlanan, 2 yıldır duran işler. Göztepe-Ümraniye hattı yüzzde 4 seviyesinde. www.gercekgundem.com 'un derlediği habere göre İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Yarım kalan şantiye, tünel... Fiziki riskleri var. Duran yatırımlar, depremler, mülteci meselesi. Her şeye rağmen İstanbul'u yönetmiş birisiyle konuşmanın kolay olacağını düşünüyorum. Hiç kimseyi zor konuşulacak kişi olarak tanımlamadım.

Ne benim ne de cumhurbaşkanının şahsi meselesi. İstanbul'un çıkarına olan konular. Özel olarak ikna edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Hamidiye Suları kararı doğru. Bize ulaştı.

Bunların cumhurbaşkanının meselesi olduğunu düşünmüyorum. Kraldan çok kralcılık oynayanların meselesi.

Vakıfbank, Halkbank kimin Allah aşkına. Orayı yöneten bir kişinin siyasi iradeyle tavır yapması mümkün mü? Kime faydası var?

KANAL İSTANBUL

Örneğin Kanal İstanbul ile ilgili fikrimi herkes biliyor. (Erdoğan'la fikir ayrılığı hakkında)

İstanbul'un yüzbinlik planları var. Şirkette hazırlandı. Bir şehrin hayatı geleceği. Üst ölçekli planları. Şirket çalışabilir. Altlığı oluşurken olması gereken hususlar var.

Kanal İstanbul'un büyük bir hata yanlış olacağını düşünüyorum. Bir program bunu konuşabiliriz.

İSTANBUL NEDEN KONUŞULUYOR?

2019 yılında yaşadıklarımız normal mi? 31 Mart seçimlerini, 23 Haziran seçimlerini yaşadık. Niye İstanbul mevzusu genel siyaset sürecine dahil oluyor diyorsunuz? Normal bir şey yaşamadık. 6 Mayıs günü Sultanbeyli'de iftar yapıyorduk. Seçim iptal oldu.

AA'nın 5 Mayıs tarihli haberi: 44 sandık başkanın FETÖ ile irtibatı tespit edildi. Nerede bu soruşturma? Kolay bir şey yaşamadık. Kim tutuklandı?

Seçimin maliyeti açıklandı geçen gün.

Nerede bu suçlular? Nerede bu çalanlar? Yazık değil mi bu insanlara zan altında bırakıldılar? Ben o insanlarla karşılaştım. Bir tanesi "Başkanım kusura bakmayın seçim bizim yüzümüzden iptal oldu" dedi.

Hani soruşturma? Hani çalanlar? Hani hırsızlar? Normal bir zaman dilimi yaşanmıyor.

Benim beklentim daha çoktu (800 bin oy farkı)

Bu zaman diliminde çok başarılı işler yaptık. İştiraklerin hepsinden tam anlamıyla brifing alamadık. Bir kısmını haftaya bitiriyoruz. Az önce 80 gün dediniz. 90 gün. Benim 10 günümü yemeyin.

27 Haziran'da mazbata aldık. 31 Haziran Pazartesi ilk günüm. İki buçuk ayda çok şey istenen bir belediye başkanıyım. 31 Mart'ta seçilenlerle aynı muameleyi görmüyoruz. Böyle bir psikoloji doğdu.

'KIRIK SANDALYE' MESELESİ

Kırık sandalyeli ben değilim. Ben oturdum daha sonra sayın cumhurbaşkanı konuştu naklen de yayınladılar. Ben ilk konuşmamı yaptım. Sonrasında bu olay oldu. Komik bir durumdu. Köşeye bakan bir insan değilim. Normal buldum. Benim dışımda 'komplo' dedi herkes. Tam o anda Erdoğan 'israf yaptı' dedi. Geçmiş olsun beklerdim.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Habertürk Kanal İstanbul Türkiye