AKP'li belediye, 25 dönüm arsayı geri vermemek için bahane arıyor

Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun kurucusu olduğu vakfa tahsis edilen 25 dönüm arsanın geri alınması için meclisteki görüşme AKP'lilerin 'ek süre' talebi nedeniyle ertelendi.

AKP'li belediye, 25 dönüm arsayı geri vermemek için bahane arıyor

İstanbul Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun kurucusu olduğu vakfa tahsis edilen 25 dönüm arsanın geri alınması için meclisteki görüşme AKP'lilerin 'ek süre' talebi nedeniyle ertelendi.

Esenyurt Belediyesi Meclisi, AKP'li eski başkan Necmi Kadıoğlu'nun kurucusu olduğu vakfa tahsis edilen arsanın geri alınmasıyla ilgili teklifi görüştü. AKP'lilerin "ek süre" istemesi nedeniyle teklifin görüşülmesi haftaya ertelendi.

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre Esenyurt Belediyesi'ne ait 25 bin 996 metrekarelik arsanın, 10.03.2011 tarihli meclis kararı ile Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı'na 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildiği aktarılmıştı. 31 Mart seçimlerinde CHP'ye geçen Esenyurt Belediyesi, arsayı geri almak için harekete geçmişti.

Konuyla ilgili teklif, pazartesi günü yapılan Eylül ayı ilk meclis oturumunda görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu'na havale edilmişti. Bugün gerçekleşen meclis toplantısının 1. Maddesini oluşturan ve oylanması beklenen teklif, Hukuk Komisyonu'nda çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu'nun, konuyu yeterince araştıramadıklarını gerekçe gösterip ek süre istemesi üzerine oylanamadı.

AKP grubunun ek süre talebini kabul eden Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, teklifin görüşülmesini erteledi.

AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN RAPOR BAHANESİ

Esenyurt Belediye Meclisi, 25 bin metrekarelik arsanın geleceğini, önümüzdeki hafta yapacağı Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda karara bağlayacak.

Toplantıda AKP grubu adına söz alan Hukuk Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, "Raporu henüz hazırlayamadık. Çünkü hakikaten detaylı incelenmesi gereken bir mesele, inceleyeceğiz inşallah süreç içerisinde raporumuzu sunacağız" dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, AKP Meclis Üyesi Kadir Çakır'ın bu açıklaması üzerine "Aslında netti o konu" yorumunu yapınca Çakır yeniden söz alarak, "Komisyonda arkadaşlarla konuştuk, fikir birliğine varamadığımız konular var. İstiyoruz ki komisyondan oybirliği ile geçsin bizim kararlarımız, o manada daha detaylı araştıracağız. Mevzuat anlamında da, malumunuz Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı bir üniversite söz konusu. Acaba tahsis iptali yasal anlamda meclisin yetkisinde mi ya da bakanlık ya da Yüksek Öğretim'in izinleri alınması gerekir mi gerekmez mi noktasında bakıyoruz, inceleyeceğiz inşallah pazartesi günü raporumuzu sunarız diye düşünüyorum" diye konuştu.

RAPORU İVEDİLİKLE İSTİYORUM

AKP'li Çakır'ın bu açıklamasının ardından "Yeni bir tartışma başlatmamak için bekleyelim süreyi" diyen Belediye Başkanı Bozkurt, "Ama bu komisyon raporunun ivedilikle iletilmesini rica ediyorum. Salı gününe kadar komisyon raporu istiyorum" yanıtını verdi.

Söz konusu arsanın Esenyurt için çok önemli olduğuna dikkat çeken Bozkurt, "Esenyurt'taki okulların sınıf mevcudiyetlerinin ortalaması 55 kişi. Burayı okul alanı olarak kullanmayı hedefliyoruz, bir önceki toplantımızda da söyledik. Atıl bir yer. Bu hassasiyetle davranacağınıza inanmak istiyorum. O zaman gerekirse bir olağanüstü meclis yaparız o mecliste kararı veririz" şeklinde konuştu.

Etiketler
Esenyurt