Yenikapı'daki İBB'nin araç sergisine her dakika yeni giriş yapılıyor

CHP'li isimler sosyal medya paylaşımlarıyla israf sergisini doğruladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce araç, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplandı.

CHP'li isimler sosyal medya paylaşımlarıyla israf sergisini doğruladı.

Yenikapı'daki İBB'nin araç sergisine her dakika yeni giriş yapılıyor - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi söz verdiği AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplama talimatına dair fotoğraflar ilk olarak gece saatlerinde sosyal medyada paylaşıldı.

BirGün'de yer alan habere göre, alandaki görevliler araçların olduğu bariyerle ayrılmış bölüme giriş yapılmasına izin vermiyor.

Yenikapı'daki İBB'nin araç sergisine her dakika yeni giriş yapılıyor - Resim : 2

HER DAKİKA YENİ ARAÇ

Alana her dakika yeni araçlar giriş yapıyor. Araç sayısında dair net bir bilgi verilmezken toplam sayının 400'ü aştığı tahmin ediliyor.

VATANDAŞLAR YENİKAPI’YA GİDİYOR

Yenikapı’daki israf sergisi haberleri ardından yurttaşlar da alana gelmeye başladı. İsmail Kurt isimli yurttaş, alana neden geldiğini BirGün’e anlattı: “Biraz meraktan, arabaları görmek için geldim. Sabahtan beri haberlerden takip ettim. Kendi gözümle görmek istedim. Böyle bir başıboşluk ömrümde görmedim. Böyle bir harcama olmamalı diye düşünüyorum. Haram diye bir şey var. Bunu nasıl yediniz? Ne hakkınız vardı da bu arabalara bindiniz? Bizim vergilerimiz nereye gidiyor, kimin kursağından geçiyor, somut bir şekilde görmek istedim.”

Ali Erarslan ise şöyle konuştu: “Sosyal medyadan gördüm, merak ettim. İsrafı görmek için geldim. İstanbul’a hizmet değil de cemaatlere, vakıflara, AK Parti’nin türlü yardımcılarına, derneklerine hizmet eden araçları burada görmek mümkün. Sayıştay’ın raporlarında kilometrede onlarca litre yakıt harcadığı iddia edilen araçlar işte bunlar. Bunları görmek için geldim.”

Yenikapı'daki İBB'nin araç sergisine her dakika yeni giriş yapılıyor - Resim : 3

Etiketler
Yenikapı İsraf Sergisi sergi Yenikapı