Yeni görevlendirmeler merak ediliyor: Gözler Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünde

Yeni atamalarla boşalan Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevine kimin getirileceği merak ediliyor. Kulislerde İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Çağatay Kılıç'ın adı konuşuluyor.

Yeni görevlendirmeler merak ediliyor: Gözler Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünde

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesinin ardından, yeni Bakanlar Kurulu ve üst düzey bürokrasi yeniden şekillendi.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı'na getirildi, Fidan'ın yerine de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görevlendirildi.

YENİ SÖZCÜ TARTIŞMASI

Görevlendirmeler devam ederken, boşalan önemli makamlardan olan Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü için kulislerde farklı isimler dillendiriliyor.

O isimlerden birisi İletişim Başkanı Fahrettin Altun, diğeri de yakın zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ilan edilen Çağatay Kılıç...

AKP'ye yakın isimler, görev için Altun'un daha önde olduğunu söylüyor.

BABACAN'DAN KULİS

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yeni kabine ve buna bağlı olarak yapılacak üst düzey bürokrasi atamalarının önümüzdeki günlerde çok konuşulacağını vurguladı.

Saray'da bir kapışma yaşandığını belirten Babacan, İbrahim Kalın'ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na getirilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nün yarış alanı haline geldiğini ileri sürdü:

"İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile eski TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Çağatay Kılıç arasında yarış olduğu belirtiliyor. Ancak AKP kurmayları, iki ismi de bu görev için yeterli bulmuyor. Kalın'ın yerini dolduracak 'dengeli, üslup ve iletişim sorunu olmayan' birileri için kulis yapılıyor."

Yazının tamamı.

Etiketler
Çağatay Kılıç Kulis Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı