İkinci duruşma: Seçil Erzan'ın savunmasında dikkat çeken detaylar

Yüksek kâr vaadiyle aralarında futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi dolandırmaktan yargılanan Denizbank yöneticisi Seçil Erzan'ın ikinci duruşması başladı. Savunmasını veren Erzan, "MASAK herkesi araştırsın" dedi.

İkinci duruşma: Seçil Erzan'ın savunmasında dikkat çeken detaylar

Gizli fon dolandırıcılığı davasında 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan hakim karşısına çıkacak. 7 sanıklı davanın ikinci duruşması İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Davayla ilgili hazırlanan 62 sayfalık iddianamede eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan'la birlikte kaleci Fernando Muslera, Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da arasında bulunduğu 21 kişi müşteki olarak yer alıyor. 21 isim mahkemede ifade verip şikayetlerini anlatacak.

11 FUTBOLCU TANIK OLARAK DİNLENECEK

Yine ilk duruşmada zorla getirilmelerine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat tanık olarak dinlenecek.

Seçil Erzan’ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.

ERZAN VE FUTBOLCULAR YÜZLEŞECEK

Seçil Erzan’ın kırık telefonunun incelenmesiyle, yüksek getirili fon vaat ettiği müştekilerle yazışmalarının yer aldığı 553 sayfalık bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda Arda Turan, Fatih Terim, Fulya Terim ve Mert Çetin ile mesajlaşmaları da yer alıyor. Duruşmada hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.

Erzan'ın çalıştığı banka şubesine ait 6 aylık kamera kayıtlarının da dava dosyasına girmesi bekleniyor. Görüntülerde Erzan'la eski futbolcular arasındaki para trafiği yer alıyordu.

252 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Gizli fon dolandırıclığı davasında Erzan'ın nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 252 yıl hapsi istenirken diğer sanıklar için istenen ceza 3 yılla 85 yıl arasında değişiyor.

SİSTEME EN ÇOK PARAYI ARDA TURAN KAPTIRDI

"Ponzi Seçil" olarak bilinen bankacı Seçil Erzan'ın kırılan telefonundaki mesajlar içinde Arda Turan ile yaptığı yazışmalar önemli yere sahip. Turan, dosyaya göre sisteme en çok para kaptıran isim.

Bilirkişi raporuna göre, Turan ve Seçil Erzan arasında geçen konuşmalarda Erzan’ın para gerektiğini söylemesi üzerine Turan’ın nakit para verecek kimseyi bulamadığını yazdığı görülüyor. Konuşmaların devamı ise şöyle:

Arda Turan: Hiç müşterimiz yok mu bunu koyacak mesela buna iyi bir şey verelim.

Seçil Erzan: Sen mi konuşacaksın?

Arda Turan: Senin varsa tanıdığın ve bu işlemi yaptırdığımız daha önce

Seçil Erzan: Düşünüyorum.

Arda Turan: Bir iki kişiye sordum nakitleri yok.

Arda Turan: Emre aradı da pazartesiye kadar olmuyor diyor

Seçil Erzan: Pzt'ye kadar birinden bulmaya çalışmak

Arda Turan: Pazartesi de olmaz onun işi

Seçil Erzan: Öyle mi demişler?

Arda Turan: Seçilim bunlar o işleri yapamazlar 3 bile mucize

Seçil Erzan: Doğru söylüyorsun

Seçil Erzan: Biz şimdi başımızın çaresine bakalım. Sen kimseye bir işlem yaptım vs deme artık

Arda Turan: Yok sana sormadan demiyorum, ama bu sordu zaten Emre

"FUTBOLCULAR CANIMIZI YER"

Seçil Erzan: Sabri ile aran nasıl, ben samimiyim onunla.

Arda Turan: Futbolcular olmaz Seçilim bunlar canımızı yerler ne zaman ne oluyor? Sen samimiysen ona söyleyebilirsin Arda'nın işlemi diye varsa onda.

Seçil Erzan: Var mı onu bilmiyorum.

Arda Turan: Yoktur o kadar.

Seçil Erzan: Bence de. Yaparsa H.Balta yapar en aklı başında.

Arda Turan: Bunun tek yolu bence yüklü mevduatı olan müşterilerinden birine güvendiğin samimi olduğun size bir aylık bir işlem yapıcaz 2 milyon dolarına makul bir şey kazanacak birini bulmak.

Yazışmalar sürerken Turan, sürekli Erzan'a para getirecek isim arayışında görünüyor. Erzan, Turan'a kader birliği yaptıklarını söylüyor ve yardımları için teşekkür ediyor.

"KADER BİRLİĞİ YAPTIK"

Arda Turan: 800 bin dolar nefes aldırmaz mı?

Seçil Erzan: Net hepsi belli olsun aldırtıcam.

Arda Turan: Allah büyük sende okeyse bende buraları okeyliycem.

Seçil Erzan: Okey Canım

Arda Turan: Benim bu akşam çıkması gerekeni de konuş ricam senden.

Seçil Erzan: Sen benim ölene kadar canım kanımsın kader birliği yapmışız biz artık. İyi ki ama iyi ki varsın. Bu akşam her şeyi çözecekler.

Arda Turan: Canımsın inşallah iyi olacak her şey.

TURAN PARA ALAMAYINCA SİNİRLENİYOR

Arda Turan: Seçil o para 5'e kadar gelsin, o kadar söylüyorum. Beni 1 aydır oyalıyorsun, pazartesi günü ailemi oradaki paramı garanti altına alan yazılı evrak istiyorum. Önce bu konuyu Fatih hocayla konuşucam.

Seçil Erzan: Seni oyalamıyorum.

Arda Turan: Sana bir gram güvenmiyorum. Bana Çorlu'dayım deyip Fatih hocadan imza alıyorsun...

Arda Turan: Beni rezil ettin, çarşamba benim için sondu.

Seçil Erzan: Hâlâ sözümün arkasındayım.

Arda Turan: Bu akşam o para gelmeyecek.

Seçil Erzan: Gelmezse birlikte gideriz.

Arda Turan: Bizi oyaladın.

Seçil Erzan: Arda oyalamadım.

Arda Turan: Salak yerine koydun, bu akşam bu iş olmasın bakalım ne olacak. Ben 1 aydır uyku uyuyamıyorum. Benim uyuyamadığım yerde kimseyi uyutmuycam. Çocuklarımın üzerine yemin ettim. Hadi bakalım. Benim kayışımı kopardın bakalım ne oluyor.

Seçil Erzan: Koparma ne olur koparma, olmuş işi bozma…

Seçil Erzan: Kayış koparma.

Arda Turan: Benim param bu akşam gelecek. Sana imzasız kayıtsız 15 milyon dolar nakit akışı sağladım. Bakmadan, karşılığına bak, soktun çıkardın.

ERZAN'IN SAVUNMASI

Mahkemeye çıkan Seçil Erzan'ın savunması şöyle:

Denizbank’ın Florya Şubesi'nde başladığımda kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. Atilla Baltaş'tan bana yardımcı olmasını istedim. Ama para konusunda değil, borsa spekülasyonu yapan kişilerle benim için konuşmasını istedim. Atilla Baştaş, kendisinin bana yardımcı olabileceğini söyledi. 100 bin TL'lik kredi çekip, 30’unu bana verdi. Bu kredinin faizini ben ödüyordum. O dönem paraya ihtiyacım olduğu için maliyete katlanıyordum. Benim kendisinden böyle bir talebim olmamıştı.

Benim özel bankacılık hesabım vardı. Bu hesabın getirdiği faiz oranı, vadeli hesabın faiz getirisinden daha yüksekti. Şube müdürlerinin özel bankacılıkta bu parayı değerlendirme yetkisi de var. Bu işlem banka içinde yasak olan bir işlem değil. Tanın Yılmaz o dönem bana 93 bin Euro gibi bir para verdi. Bu parayı özel bankacılık hesabıma yatırdım. Bu aleni bir şekilde yapılmıştı. Tanın, bu parayı biriktirmek istiyordu. Ben de bu parayı değerlendiriyordum. 2013 yılında da kredi çekip bana verdi. Annesine babasına da kredi çektirip bana verdi. Kredi faizleri ödeniyordu üzerine kar elde ediliyordu.

'ANNEMLE İLGİLENDİKLERİ İÇİN 'HAYIR' DİYEMİYORDUM'

Merve ile Tanın'ın parasını ben kendi hesabımda değerlendiriyordum. Hüseyin abi de bana para verdi. O paradan ona lazım olduğu kadar veriyordum. O parayı değerlendiriyordum ama ciddi bir faiz yükü de vardı. Onu da ben ödemek zorunda kaldım. Gelirden çok ödediğim kredi taksitleri vardı. İnsanlara az verdiğim zaman bozuluyorlardı. Ben hiçbir şey söylemedim kendi para getirdi. Herkesin hayat standardı yükselmeye başladı ve daha çok para getiriyorlardı. Annemle ilgilendikleri için 'hayır' diyemiyordum.

'SEÇİL'İ GÖRDÜĞÜMÜZ ZAMAN GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE PARA CANLANIYOR’

Hüseyin abi kız kardeşinin parasını getiriyordu, arkadaşlarının parasını getiriyordu. Beni arayıp, '100 bin lira var sana getiriyorum' diyordu. Musa Köse vardı, 15 bin dolar para verdi, '75 bin dolar para ödenecek' dedi. Ben 'tefecilikte bile bu kadar faiz yok' diyordu, 'sen yaparsın kızım' demeye başladı. Nazlı ile 2019'da karşılaştık. Annemle ilgilenmeye başladı. Sonra Nazlı da etrafından paralar alıp değerlendirmem için bana getirmeye başladı. Akraba, aile içinde bir iş oldu. İnsanlar beni gördüğünde 'Seçil'i gördüğümüz zaman gözümüzün önünde para canlanıyor' demeye başladı.

'BAŞKA AÇIKLAR DA OLDUĞU İÇİN SONRADAN GETİRDİĞİ PARALARI DA ALMAK ZORUNDA KALIYORDUM'

Atilla Baltaş, bana verdiği paradan çok fazla faiz istemeye başladı. İstediği parayı veremez oldum. O zaman da korkularım başladı. Bankaya gelir, rez,ll,k çıkar diye. 2021'de Atilla Baltaş 250 bin dolar daha getirdi, kendi parası olduğunu söyledi. O dönem akıl tutulması olmuştum, korkuyordum. Emirhan diye birinden bahsetti. Ankara'da nüfuzlu bir arkadaşıymış. Bana verdiği paraların faizini ödemek zorunda kalıyordum. Ben bu parayı ödemiyorum demeye başladım. Bir firma varmış, kağıt alım satımı yapıyorum diyerek o parayı alıyor. 'Ben sözleşme yaptım ödemek zorundasın' diyordu. Ben sözleşmeyle bana parayı ödettirmeye çalıştığını sonradan farkettim. Atilla Baltaş bana para getiriyordu ve bunun faizini istiyordu. Ödemekte zorlanıyordum. Ama başka açıklar da olduğu için sonradan getirdiği paraları da almak zorunda kalıyordum. 2020’den itibaren de sonrakinden alıp, öncekini ödemeye başladım.

'PARA KAZANDIKLARINI GÖRMÜŞTÜ'

Altın alıp sattığım da oldu. Parayı artırmak için elimizden gelen her şeyi yaptım. Atilla'ya verdiğim paralar, toplu bir kişinin parası değildi, içinde benim çektiğim krediler de vardı, biriktirdiğim de vardı, başkalarının paraları da vardır. 2022 Nisan ayında Süleyman Arslan'dan para aldım. Bu tarihe kadar Atilla Baltaş dışında aslında kimseden aldığım bir para yok. Dışarıdan sadece Evrim Pınar Güzel'den para aldım. Ali Yörük, 2022 Kasım'da geldi. Nuri Köşkdere'den de para almıştım. Ali'den para almadan önce dövizcilerin parasını ödemek için Nuri'den aldım, sonra Ali'den aldım. Süleyman amcaya en son 'lütfen bana yardım et' dediğimde 200 bin dolar gönderdi. Ali'ler Nuri Köşkdere'den para kazandıklarını görmüştü. Ben hiç kimseye 'fon yapıyorum, hesabı sizin adınıza değerlendiriyorum' demedim. Hepsi zaten yakınımdı. İnsanlar yakınlarına ne diyordu bilmiyorum. 2022'den sonra 'gizli saklı bir iş' demeye başladım. Ama 2022'den önce 'fon yapıyorum' demedim. Ali'ye de taahhüt verdim paraya ihtiyacım olduğu için. Ali'nin getirdiği 2 tane 5 milyon TL'den biri tefeci parasıymış. Patrayı verdiğinde söylendi bana. O tefeciler istanbul'da galereciymiş. Ertesi gün 100 bin dolar yatmazsa Ali dışarı çıkamıyordu bu yüzden Ali'ye birşey olacak diye çok korkuyordum. Ali'nin bir suçu yok. Metin Taş'tan da para aldım. O da tefeciden almış, yazışmalarda çıktı. Süleyman Aslan, banka müdürü olmamı bile umursamadı, beni kefil olarak gösterdi. Aramızda sözleşme yaptık ama ne sözleşmesi yaptığımızı bilmiyorum. İnsanlar fon demeye başladıklarında o da fon demeye başladı. Süleyman Aslan, banka müşterisi ordan tanıyorum. Ödenen faizleri Ali'den alınan Süleyman'a verildi, Merve'den alınan Nazlı'ya verildi. Para bir yerde birikmiyor, birinden diğerine gidiyordu.

'FAİZ ÖDEMEK İÇİN PARA İSTEDİM'

2021'de Merve bana 1.2 milyon TL getirdi. Bu para 400-400 şeklinde verilmiş ama biz 150-150 şeklinde vermek zorunda kaldık. Merve ile aramız bozulmaya başladı. 'Ben kendimi Afyonda rezil edemem, babam para vermiş vericeksin' diyordu, öderken yalvarıyordum onlara ama ödenmesi gerekiyordu. Aldığım paraların çok daha fazlasını vermek istemiyordum, çok fazla istiyorlardı, vermemek için elimden geleni yapıyordum. 1 milyon 200 bin TL, 4 milyon TL olarak verildi. Hayatımdaki herkesin yaşam standartları yükseliyordu. Arabalarının modellerini yükseltiyorlardı, kimisi daha fazla tarla elde ediyordu. 3 katı 5 katı paralar alıyorlardı. Nuran Şengüler’den de para aldım, Deniz Güzel’den aldım, Pınar’dan aldım. Sırf o şeyi döndürebilmek için. Söylediklerimin yüzde 85’i 95’i doğrudur. Evrim Pınar Güzel'den 'özel bankacılıkta değerlendiriyorum' diye aldım. O para değerlendi ama ondan sonrakiler değerlenemedi. Zaten aldığım para 1 saat sonra başkasın. Arda Turan'a 'para değerleniyor' demedim. 'Bekle' diyordum, 'bu iş resmileşsin sonra sana fon kurarız' dedim. ‘Fatih terim fonu varmış, Hakan Ateş fonu varmış' demedim. Ben abuk sabuk şeyler söyledim. İnsanlar bana şube müdürü sıfatımla paraları verdiler. Selçuk İnan şubeye çok sık geliyordu, 'Semih çok para kazandı sen de girmek ister misin' dedim ona. 'Olabilir ama, Semih'e sormadan olmaz' dedi. Selçuk İnan'a 'gizli bir işlem yapılıyor' dedim. İnsanlardan para almak için bir sürü yalanlar söyledim. Bankacılık işlemlerinde 'Saklama' denen bir işlem var. Bu gizli işlem orada yapılıyor dedim, bir şeyler yapılıyor dedim ama 'Fatih Terim fonu ya da Hakan Ateş fonu' demedim. En son Emre Belözoğlu'na fon dedim. Buse Terim Bahçekapılı'dan da faiz ödemek için para istedim.

'MASAK HERKESİ ARAŞTIRSIN'

Ben Semih Kaya'dan ilk 300 bin dolar aldım. 1 milyon 300 bin dolar geri ödedim. Bu parayı tekrar aldım, Süleyman Aslan'a üzerine 100 bin ekleyip verdim. Semih'in parası içeride kaldı. İş, içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştı. Nuran Şengüller, Pınar Deniz Güzel eksiye düştü. Burhan amca daha gelmemişti. Metin Taş benden para aldı. Merve Yılmaz 1 milyon 400 bin dolar almıştı. Fazla aldıklarını söylediğim insanlar bende paraları kalmadığı halde para istemeye devam eden insanlar. Ali Yörük'ün ilk tefecilerden aldığı para ödendi. Avukatlarla sözleşme yapmadım, bana A4 kağıdına imza attırdılar. MASAK herkesi araştırsın. Kime para verdiysem kim ne aldıysa ortaya çıksın. Ben paraları vermek zorundaydım, aslında zimmet de yapmıyordum, cebime giren bir şey de yoktu. Ben Levent'e geçtiğimde sadece Semih Kaya'ya borçluydum. Başka kimseye borcum kalmamıştı. Diğer herkes faiz almıştı. İddianamedeki bazı yerleri okuyamadım, Pınar da eksideydi. Semih benden daha fazla para istedi. Ben Ayla Akman'dan para almaya başladım, ben parayı verirken ana para artı faiz şeklinde veriyordum. Ben mesela 300 alırken 'sana 750 vereceğim' diye alıyorum, 400 verdiğimde geri kalan söylediğimi de istiyordu. Herkesin bir tefecisi vardı, ben çok fazla korkuyordum. Bankadaki işimi kaybetmekten korkuyordum. Para kazanan bana bir tanıdığını getiriyordu. Semih bu kadar faiz almasa böyle olmayacaktı. Ben hesabımı yaptığımda Sadece Selçuk İnan'a borcum kalıyordu. Paraları bankada aldığım da oldu, elden aldığım da oldu. Büyük paraları bankada aldım, diğer paraları evlerinden aldım. Semih'e 4 buçuk milyon dolar fazla verdiğimi fark ettim yaptığım hesapta, ana paranın üstünde

'HERKESTEN DAHA İYİ DOLANDIRICI OLURDUM'

Dolandırıcı olmayı seçseydim belimde silahım, 10 korumam oldurdu, daha iyi yerlerde olurdum. Böyle bir hayatı seçmiş olsaydım ya çok güçlü bir kadın olurdum. Ya da herkesten daha iyi dolandırıcı olurdum. Yasadışı bir şeyler yapardım. İnsanlar mağdur oldu çok özür dilerim. Kim ne aldıysa çıkarsın, bu paralar ödensin. Mobeselerle, HTS'lerle her şey kayır altındadır. Ben banka müdür olmasaydım kimse bana para vermezdi zaten. Ben iyi bir Kimilerinin kızı kimilerinin kardeşiydim, bankacısıydım. Bu insanlar bir şekilde paralarını kaybetti. Nazlı da Ali'de her şeye şahit. Anlatsınlar. Ben içeride çuval çuval yazılar yazıyorum.İçeri girdiğimden beri paranın nerede olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ben kimseye kötü davranmak istemedim. Benim mabedime girdiler. Fatih Terim'i, Oğuzhan'ı konu ettiler. Konu nerelere geldi. Ben annemi göremiyorum. Bana kimse sahip şıkmadı. İnsanlar, beni dolandırıcı diye biliyor. Televizyonda, gazetelerde böyle görünüyorum. Ben bu yüzden televizyon izleyemiyorum."

Erzan'ın ilk ifadelerinin ardından duruşmaya ara verildi.

'PARA VARAN HERKES FAZLA FAZLA ALDI'

Duruşmanın ardından Erzan savunmasını şöyle sürdürdü:

"Para veren herkes fazla fazla para aldı. Ufak tefek alanlar da oldu. Atilla Baltaş ile Ali'nin getirdikleri tefeciler o kadar yüksek faiz almasaydı kimsenin kaybı olmayacaktı. Ben, ‘birilerini dolandırayım' gibi bir şey yok. İlk kez Atilla Baltaş'ın tefecilerinden alınan para faiz ödemesine gitti. Mert Zeydanlı, benden senet aldı. Konuştuğumuz saçma sapan sistemin içinde Nur Erkasap'ın parası vardı. Nur abla ile Mert Zeydanlı parayı paylaşacaktı. Nur Erkasap'tan da para aldım ama ne kadar olduğunu ve ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum. Bu ödemelerin yüzde 90’ı elden oldu ama dönem dönem EFT'ler de oldu. Tanın Yılmaz’ın ödemelerinden bazıları transfer şeklinde oldu. Banka Şube Müdürü olduğum dönemde adıma bir icra ya da ipotek olmadı. Bankadan ufak tefek personel kredileri çektim. Onun dışında Ziraat Bankasında bir kredi çekmiştim ama onun dışında kredi çekmedim. O dönem kendi adıma bu kadar yüksek miktarda kredi çekemiyordum, o yüzden başkalarından kredi çekip vermelerini istiyordum."

'HERKES KENDİ HESABINI TUTUYORDU'

Savcı, Seçil Erzan’a paraların nerede durduğunu sordu. Erzan, cevabında “Şubedeki hesabımda duruyordu. Bankanın hesabı değildi. Kendi hesabımdı” dedi.

Savcı, “Kağıtlara notlar almışsınız ama derli toplu bir kaydı var mı” diye sordu.

Erzan, “Herkes kendi hesabını tutuyordu. Bir yerden sonra ben kimin ne kadar olduğunu bilmiyordum” dedi.

Sorularına devam eden duruşma savcısı, BDDK maddesine göre banka müdürlerinin mal beyanında bulunması gerektiğini, mal beyanında bulunup bulunmadığını sordu.

Erzan, “İnsan kaynakları istiyordu dönem dönem. Zaten müfettiş denetiminde olan bir konu. Varlıklarımız, banka tarafından kontrol ediliyordu” dedi.

Savcı, “Bu tarihten önce bu kişiler paralarını değerlendirmek için size mi geliyorlardı” diye sordu. Seçil

Erzan, “Merve ile Tanın dışında paralarını değerlendirmem için bana gelen olmadı. Ben istemeden insanlar bana para getirmeye başladı. Ben faiz verince insanlar daha fazla kazanmak için paralarını getiriyordu. İnsanlar yakınlarının paralarını getiriyordu. Ben o paraların kime ait olduğunu da bilmiyordum. Yüksek getiri vaadinde de sadece çok sıkıştığım dönemde bulundum” şeklinde cevap verdi.

Savcının bahsettiği gizli işlemi sorması üzerine Erzan, “İnsanlara gizli işlem dediğimde ‘Saklama' denen göremediğimiz hesaplar var. Bu hesapları göremiyoruz” diye cevap verdi.

Savcı, kırık telefonu da hatırlatarak, Erzan'a kaç telefon kullandığını sordu. İki telefon kullandığını söyleyen Erzan, başka bir telefonunun olmadığını söyledi.

'KİME NE SÖYLEDİM HATIRLAMIYORUM'

Mahkeme başkanı, müştekilerin kendilerine, ‘Fatih Terim fonu' ile ‘Hakan Ateş' fonu dendiğini beyan ettiklerini söyleyerek bunun sebebini ve kimlere bunu söylediğini sordu. Erzan, “Volkan Bahçekapılı'ya söyledim. Bülent Çeviker'e Genel Müdürlük’te yapılıyor dedim, İbrahim Çağlar'a söyledim. Tam olarak kime ne söyledim hatırlamıyorum” şeklinde yanıt verdi.

Savunmanın ardından mahkeme, avukatların sorularını aldı. Avukat Rezan Epözdemir, dosyadaki tutanaklara yansıyan ifadelere göre, Seçil Erzan'ın bu olaylar ortaya çıktığında Denizbank'ın merkez binasına götürülmesiyle ilgili, “Banka yöneticilerinin bir sorumluluğu yoksa, neden size, ‘ortada zimmet yok diye ifade ver’ dediler, motivasyonları neydi?” diye sordu.

Mahkeme başkanı da avukata müdahale ederek, sanık Erzan'ın yöneticilerin motivasyonunu bilemeyeceğini söyledi. Erzan, “Ben zaten onlara ‘bu parayı ödeyeceksiniz değil mi' diye soruyordum sürekli” dedi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NDAN SORULAR

Hilmi Hacaloğlu, Eski Fenerbahçe yöneticisi ve avukat Şekip Mosturoğlu ile Erzan arasında geçen diyaloğu paylaştı.

İşte o diyalog:

Şekip Mosturoğlu: Denizbank'ta alıkonulduğunuz 3 gün boyunca 17 saat ifadede ne konuştunuz?

Seçil Erzan: Kimden NE aldım, kime ne kadar fazla verdim. Bunları tutturmaya çalıştık.

Şekip Mosturoğlu: Bankada alıkonulduğunuz 3 günde bazı müşterilere bankanın çift imzalı evraklarını verdiğinizi söylediniz mi?

Seçil Erzan: Söyledim diye düşünüyorum. İradem yoktu, korkmuştum. Ama atlamamışımdır. Tam hatırlamıyorum.

Mosturoğlu: 17 saatte sadece bunları mı konuştunuz?

Erzan: Banka dışında değil mi? Seçil Hanım diyorlardı.

Mosturğlu: Yönlendirme mi var burada.

Erzan: Bilmiyorum.

Mosturoğlu: Hala bankayı korumaya çalışıyorsunuz?

Erzan: Çalışmıyorum ne olduysa onu söylüyorum.

Etiketler
Seçil Erzan Fatih Terim Fonu Arda Turan Fatih Terim Denizbank