Akit, cemaat ve AKP'yi 'mağdur' ilan etti: 6 yaşında 'evlendirilen' H.K.G.'yi hedef aldılar

Yeni Akit, cemaat vakfındaki çocuk istismarına tepki gösteren siyasi partileri, 'kamuoyunun öfkesini AKP iktidarına kanalize etmek için kirli bir mühendislik faaliyeti yürütmekle' suçladı. Babası tarafından 6 yaşında 'imam nikahıyla evlendirilen' H.K.G. içinse "Psikolojik sorunları var" dedi.

Akit, cemaat ve AKP'yi 'mağdur' ilan etti: 6 yaşında 'evlendirilen' H.K.G.'yi hedef aldılar

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G.'yi henüz altı yaşındayken 'imam nikahıyla evlendirmesi' ve bu çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına tepkiler sürüyor.

Çoğunlukla AKP'ye yakın isimlerin oluşturduğu bazı çevreler ise, eleştirileri "Sizin niyetiniz başka, buradan yola çıkarak tarikatları, cemaatleri, İslam'ı hedef alıyorsunuz" gibi sözlerle hedef alıyor. İslamcı gazetelerden Yeni Akit, tahmin edileceği üzere bu grubun ön sıralarında bulunuyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yayın kuruluşu, bugün 'Zillet'ten topyekun sindirme operasyonu' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Çocuk istismarı karşısında ayaklanan siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını "CHP'nin aveneleri" diye niteleyen gazete, buna karşın iktidar partisi ve cemaati 'mağdur' ilan etti:

"Milli ve manevi değerlerimize yönelik iflah olmaz bir nefret besleyen CHP ve aveneleri, peşlerine taktıkları sözde milliyetçi - muhafazakar partilerden aldığı destekle çocuk ve kadın hakları kisvesi altında inancımıza, dini kurumlarımıza ve yerli - milli STK'lara yönelik itibarsızlaştırma operasyonu yürütüyor. 6 yaşında bir kıza icazet töreninde giydirilen gelinlik olayını çarpıtan azgın azınlık, Diyanet ve MEB'e 'gerici' yaftası vuruyor. TÜRKEV, AGD, TÜGVA gibi mütedeyyin vakıfları kapatmakla tehdit edip, icazet törenine katılan siyasetçiler ve din adamlarıyla görüşen kamu görevlileri hakkında linç kampanyaları başlatıyor."

"(...) CHP'nin peşine takılan sözde milliyetçi İP ile SP, DEVA, DP ve Gelecek Partisi gibi muhafazakar görünümlü partilerden cesaret alan seküler yobazlar, sözde çocuk ve kadın haklarını savunmak adına 28 Şubatvari bir itibarsızlaştırma operasyonu yürütüyor. Mütedeyyin insanları yıpratmak ve kamuoyunun öfkesini AK Parti iktidarına kanalize etmek için çok kirli bir mühendislik faaliyeti yürüten laikçi güruh, bu ülkenin asli unsurları olan ve 15 Temmuz'da sarığı, cübbesiyle sokaklara dökülerek ülkeyi darbecilerden kurtaran cemaatlerden tutun da vatan millet aşkıyla devletine hizmet eden bürokratları hedef tahtasına oturtuyor. (...)"

Akit'in 'cemaatler tarafından durdurulduğunu' iddia ettiği darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir zamanlar övgüyle bahsettiği bir cemaat olan Fethullahçılar tarafından düzenlenmişti.

'PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR'

Haberde H.K.G. ise şu sözlerle hedef alındı: "Psikolojik sorunları olan ve doğruluğu tartışmalı ifadeleri üzerinden çocuk gelin kampanyası başlatıldı."

Akit, cemaat ve AKP'yi 'mağdur' ilan etti: 6 yaşında 'evlendirilen' H.K.G.'yi hedef aldılar - Resim : 1

Etiketler
Yeni Akit Cemaat